Pressetopp «kalt inn på teppet» av Anundsen etter kritikk: - En statsråd som ikke tåler kritikk er uegnet

Justisminister Anders Anundsen har sett seg lei av negativ omtale. I et brev ber han om et møte med pressetopp Kjersti Løken Stavrum, som ikke ønsker å møte på «teppet».

SENDTE BREV:  Justisminister Anders Anundsen ønsker et møte med Kjersti Løken Stavrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SENDTE BREV: Justisminister Anders Anundsen ønsker et møte med Kjersti Løken Stavrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden Anders Anundsen (Frp) inntok rollen som justis- og beredskapsminister, har han flere ganger blitt beskyldt for å ha et spesielt forhold til pressen. 

LES OGSÅ: Det er på tide at han får et kallenavn: Lille-Erdogan

Ofte har Anundsen fått kritikk av generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum. Dette skjedde seinest i forrige måned da Anundsen figurerte i en helsides annonse under tittelen «Samfunnssikkerhet», hvor Løken Stavrum uttalte følgende til VG:

- Det er en kjent sak at Anundsen nærer en dyp skepsis mot de frie mediene, det har han betalt mye for å lage en video om tidligere. At han nå ønsker å eksponere seg via content marketing, er vel i tråd med det, sa generalsekretæren.

Dette har fått justisministeren til å reagere. I et brev sendt til Løken Stavrum datert 16. mars 2016 skriver Anundsen følgende:

«Siden det kan framstå som du har misforstått mitt syn på den frie presse, og du etterlyser en justisminister som skal mene noe annet på dette området enn du tror jeg gjør, ville det være klargjørende å ha et møte om disse forholdene. Det ville vært meget nyttig for meg å få klargjort dine synspunkter, og kanskje nyttig for deg å få klargjort mine.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer