Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prest lovet å forfremme Jesus-statuen til general i hæren

Da satte presidenten i Guatemala ned foten.

JESUS-GENERAL: En prest i Guatemala lovte i sin julaften-preken at en statue, kjent under navnet Jesús de la Merced, ville bli forfremmet til general i landets hær. Foto: Luis Ortega / Wikimedia commons
JESUS-GENERAL: En prest i Guatemala lovte i sin julaften-preken at en statue, kjent under navnet Jesús de la Merced, ville bli forfremmet til general i landets hær. Foto: Luis Ortega / Wikimedia commons Vis mer

(Dagbladet): Under sin preken på julaften lovte en prest i Guatemala by at han skulle sørge for at en folkekjær statue av Jesus ville bli forfremmet til general i landets hær. Nå sier landets president nei, melder nyhetsbyrået AFP.

Statuen, som er kjent under navnet Jesús de la Merced, blir hvert år båret gjennom gatene i hovedstaden Guatemala by, under en parade i forkant av påsken. 

Det var under sin preken på julaften at sogneprest Orlando Aguilar, skal ha sagt at statuen ville bli forfremmet til stillingen som general i Guatemalas hær av president Alejandro Maldonado den 3. januar neste år. 

Kirken tar avstand Erkebiskopen i Guatemala, Oscar Julio Vian, var raskt ute med å ta avstand fra ryktene. 

- Det er beklagelig at en slik beslutning blir tatt uten å snakke med de katolske myndighetene. Som jeg har sagt og gjentatt mange ganger, det var ingen som rådførte seg med meg angående denne forfremmelsen, sier han ifølge avisa El Pais.

Presidenten sier nei Guatemalas president nekter også for at han har tenkt til å forfremme Jesus-statuen.

- Som kommanderende general for militæret, har jeg ingen planer om å gi en slik symbolsk rang til et religiøst symbol, sier landets president, Alejandro Maldonado, ifølge AFP.  

Han understreker at det uansett ville vært uaktuelt å gi Jesus-statuen en militær tittel, uten en offisiell forespørsel fra den katolske kirke i landet. 

SIER NEI: Guatemalas president Alejandro Maldonado sier han ikke kommer til å utnevne Jesus-statuen som general i landets hær. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SIER NEI: Guatemalas president Alejandro Maldonado sier han ikke kommer til å utnevne Jesus-statuen som general i landets hær. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media