Prest oppfordret til avisboikott. Redaktør svarte med å melde seg ut av kirken

Presten oppfordret privatpersoner om å si opp sitt abonnementet på Drammens Tidende.  

SA OPP ABONNEMENTET: Prest i Bragernes menighet i Drammen, Per Erik Karlsson Brodal, sa opp abonnementet sitt på Drammens Tidende og oppfordret andre til å gjøre det samme. Det fikk ikke stå uimotsagt fra Drammens Tidenes politiske redaktør Karianne Braathen. Foto: Scanpix 
SA OPP ABONNEMENTET: Prest i Bragernes menighet i Drammen, Per Erik Karlsson Brodal, sa opp abonnementet sitt på Drammens Tidende og oppfordret andre til å gjøre det samme. Det fikk ikke stå uimotsagt fra Drammens Tidenes politiske redaktør Karianne Braathen. Foto: Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Hør! Hør! Dette er grunnen til at jeg ikke abonnerer på Drammens Tidende. Oppfordrer kulturaktørene til å finne andre annonseringskanaler enn DT og privatpersoner til å di opp abonnementet frem til de prioriterer lokal kultur», skrev prest i Bragernes menighet i Drammen, Per Erik Karlsson Brodal, på sin Facebookside for to uker siden, ifølge Journalisten.

Prestens måte å uttrykke sin misnøye på har ikke blitt godt mottatt av Karianne Braathen, politisk redaktør i Drammens Tidende.

I et innlegg i Drammens Tidende i dag skriver Braathen at hun har valgt å melde seg ut av Den norske kirke.

- Overtramp

I innlegget skriver hun blant annet at hans oppfordring om å si opp avisa og oppfordringen til annonsører om å ramme Drammens Tidende økonomisk for å påvirke redaksjonell prioritering ikke er akseptabelt.

- For meg som en representant for de frie medier oppleves hans oppfordring som et klart overtramp fra en mann som bærer Kirkens kappe, både i jobb og på sitt private profilbilde på Facebook, skriver Braathen.

Braathen skriver også i innlegget at en sterk og bred lokalavis er verdt å kjempe for og ikke mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer