Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prest oppfordret til avisboikott. Redaktør svarte med å melde seg ut av kirken

Presten oppfordret privatpersoner om å si opp sitt abonnementet på Drammens Tidende.  

SA OPP ABONNEMENTET: Prest i Bragernes menighet i Drammen, Per Erik Karlsson Brodal, sa opp abonnementet sitt på Drammens Tidende og oppfordret andre til å gjøre det samme. Det fikk ikke stå uimotsagt fra Drammens Tidenes politiske redaktør Karianne Braathen. Foto: Scanpix 
SA OPP ABONNEMENTET: Prest i Bragernes menighet i Drammen, Per Erik Karlsson Brodal, sa opp abonnementet sitt på Drammens Tidende og oppfordret andre til å gjøre det samme. Det fikk ikke stå uimotsagt fra Drammens Tidenes politiske redaktør Karianne Braathen. Foto: Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Hør! Hør! Dette er grunnen til at jeg ikke abonnerer på Drammens Tidende. Oppfordrer kulturaktørene til å finne andre annonseringskanaler enn DT og privatpersoner til å di opp abonnementet frem til de prioriterer lokal kultur», skrev prest i Bragernes menighet i Drammen, Per Erik Karlsson Brodal, på sin Facebookside for to uker siden, ifølge Journalisten.

Prestens måte å uttrykke sin misnøye på har ikke blitt godt mottatt av Karianne Braathen, politisk redaktør i Drammens Tidende.

I et innlegg i Drammens Tidende i dag skriver Braathen at hun har valgt å melde seg ut av Den norske kirke.

- Overtramp

I innlegget skriver hun blant annet at hans oppfordring om å si opp avisa og oppfordringen til annonsører om å ramme Drammens Tidende økonomisk for å påvirke redaksjonell prioritering ikke er akseptabelt.

- For meg som en representant for de frie medier oppleves hans oppfordring som et klart overtramp fra en mann som bærer Kirkens kappe, både i jobb og på sitt private profilbilde på Facebook, skriver Braathen.

Braathen skriver også i innlegget at en sterk og bred lokalavis er verdt å kjempe for og ikke mot.

- Journalistikk har aldri vært en popularitetskonkurranse. Det skal det heller ikke være, skriver hun.

Legger seg flat

Etter Braathens innlegg i dag har Karlsson Brodal lagt seg flat i et åpent brev til Drammens Tidende hvor han blant annet skriver:

- Jeg ønsker å beklage det som oppfattes som en oppfordring til økonomisk boikott av Drammens Tidende. I debatten om dette ser jeg at jeg har gått for langt i å oppfordre til å si opp abonnement eller kutte ut annonser. Og det beklager jeg. Jeg har heller ikke hatt noe ønske om å bruke min stilling til å presse Drammens Tidende til å endre prioriteringer, men ser at det av noen kan oppfattes slik.

Til Dagbladet sier Braathen at hun ble truffet av prestens harde innstilling som privatperson, som journalist og ansatt i en bedrift i Drammen.

- Det var ikke en aksjon fra min side, det var en naturlig reaksjon. At en prest oppfordrer til boikott av lokalavisen på det grunnlaget reagerte jeg sterkt på. Vi er en maktfaktor i det lokale samfunnet, men vi er også sårbare. Prestens innstilling vitnet om manglende forståelse for situasjonen i bransjen generelt og i det lokale mediebildet spesielt.

- At han er kritisk, kan jeg både forstå og akseptere, det var hans valg av aksjonsform som ikke kunne få stå uimotsagt. Brodal har beklaget. Det synes jeg er fint, sier Braathen.

Karlsson Brodal skriver i en sms til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere ut over innlegget han har skrevet til Drammens Tidende.

Hele Norges coronakart