Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Prestasjonsangsten blir ikke akkurat mindre med årene

Sven Nordin har likevel kontroll på nervene før kveldens urpremiere.

PREMIEREKLAR: Sven Nordin holder nervene i sjakk før han i kveld klokken 19.00 entrer Asker kulturhus-scenen som Erik Bye.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PREMIEREKLAR: Sven Nordin holder nervene i sjakk før han i kveld klokken 19.00 entrer Asker kulturhus-scenen som Erik Bye. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld er det urpremiere på den musikalske forestillingen «Hildringstimen». Det er med ærefrykt Sven Nordin skal figurere medmennesket, reporteren, globetrotteren og poeten Erik Bye.

Fire timer før han går på scenen i en utsolgt Teatersalen i Asker kulturhus, vandrer han fortsatt rundt i morgenkåpa, hjemme på Kampen i Oslo:

-  I dag tar jeg det rolig, og det er deilig. På denne måten får jeg fullt fokus på det jeg skal gjøre i kveld, sier Nordin til Dagbladet.

- Et menneskelig univers Det han skal gjøre er å gestalte Bye i én måned fremover på turné, og formidle et nytt og større bilde av det mennesket han var.

- Det gikk veldig greit med generalprøven i går, og tilbakemeldingene var gode. Jeg tror vi har klart å lage en poetisk og varm forestilling, som folk vil ta til sitt hjerte. Bye var et menneskelig univers, med troen på at mennesker kan leve sammen i fred og fordragelighet. Det tror jeg vil treffe i høstmørke i ukene som kommer, og er et alternativ som byr på ettertanke, sier skuespilleren.

- Litt nervepirrende Premierenervene har han kontroll på:

- Det er klart jeg kjenner på sommerfuglene i magen, løper mer på do enn vanlig og venter litt urolig på at klokka skal bli sju og startskuddet går. Men selv om det ikke akkurat er slik at man får mindre prestasjonsangst med årene, er premierenervene gode og under kontroll, sier Nordin.

Nordin forteller at Bye-familien mest sannsynlig vil være tilstede i salen i kveld.

- Litt nervepirrende er det, men mest inspirerende. Det gir meg en liten «boost».

- Bye må holdes levende Mest av alt gleder han seg til å entre scenen i kveld, og har vært klar for å igjen gestalte Bye siden han spilte i kabareten «Jeg vet en vind».

- Jeg har alltid vært fan av Bye. Det er viktig at han ikke går i glemmeboken, men holdes levende, også for de yngre. Så håper jeg at vi yter ham rettferdighet i forestillingen vår, sier Nordin.

BYR PÅ BYE: I én måned fremover er Nordin sceneaktuell som Erik Bye. Her med motspiller Liv-Unni Larsson Undall. Foto: Knut Bry
BYR PÅ BYE: I én måned fremover er Nordin sceneaktuell som Erik Bye. Her med motspiller Liv-Unni Larsson Undall. Foto: Knut Bry Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!