Presten løp inn og reddet tornekrona

Fader Jean-Marc Fournier hylles som en helt etter å ha reddet ut de verdifulle relikviene fra Notre-Dame mandag mens flammene herjet.

SE TV: Rett før klokka 19.00 mandag kom meldinga om at det hadde brutt ut brann i katedralen Notre-Dame i Paris. Brannmannskapene satte alle ressuser tilgjengelig for å prøve å redde kirka som er et landemerke i Frankrike. Video: Sapeurs-Pompiers De Paris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgentimene tirsdag ble det fryktet at den verdenskjente kirka skulle kollapse som følge av skadene den fikk i brannen, men franske myndigheter har bekreftet at strukturen er reddet.

Ved 10-tida tirsdag formiddag opplyste brannvesenet i den franske hovedstaden at brannen i Notre-Dame var fullstendig slukket, 15 timer etter at alarmen gikk. Man har fryktet at flere verdifulle kunstverk og relikvier var gått tapt i flammene.

Den hellige tornekrona, angivelig den Jesus bar langfredag da han ble korsfestet, og et hellig klesplagg båret av kong Ludvig IX på 1200-tallet er nevnt blant de viktigste relikviene som er reddet.

- En helt

Fader Jean-Marc Fournier, presten til Paris' brannvesen, har fortalt at han løp inn i den brennende kirka for å redde det velsignede sakramentet og tornekrona, skriver flere medier. Nå hylles han som en helt.

- Fader Fournier er en komplett helt, sier en ansatt i redningstjenesten ifølge Sky News, og fortsetter:

-Han viste ingen redsel, og tok seg rett inn til relikviene i katedralen og sørget for å redde dem. Han håndterer liv og død hver eneste dag, og viser ingen redsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer