<strong>HARDT UT:</strong> Einar Gelius er ute i hardt vær. Nå har Bjørn Eidsvåg meldt seg på i fronten mot den kontroversielle boka «Sex i bibelen».
Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
HARDT UT: Einar Gelius er ute i hardt vær. Nå har Bjørn Eidsvåg meldt seg på i fronten mot den kontroversielle boka «Sex i bibelen». Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer

«Prester er ikke kvalifisert til å løse folks seksuelle problemer»

Eidsvåg slakter sex-boka til prest Einar Gelius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Den folkekjære, teologiutdannede musikeren langer ut mot sogneprest Einar Gelius på microbloggingstjenesten Twitter.

«Prester er ikke kvalifisert til å løse folks seksuelle problemer. Ingenting i utdannelsen tilsier at man blir ekspert på dette området», skrev Eidsvåg i ettermiddag.

Eidsvåg er ikke den første som reagerer på bokutgivelsen til Gelius, «Sex i bibelen», utgitt denne uka. Oslo-biskop Ole Kristian Kvarme har tydelig gitt uttrykk for sitt syn.

Biskopene skal lese
—Dette er en bok som gjør at jeg blir trist både på Einar Gelius' vegne og på bispedømmets vegne, har Kvarme sagt.

I dag ble det også kjent at boka ble et uformelt tema på dagens bispemøte. Gelius må regne med å bli gått etter i sømmene, for Kvarme gjorde det klart at han, og trolig også de andre biskopene, kommer til å lese boka.

Eidsvåg fulgte opp sitt utfall mot Geluis på Twitter:

«Snakk gjerne om sex til man blir blå i trynet for min del - jeg rødmer sjelden. Men man må ikke utgi seg for å være ekspert når man ikke er det», skrev han — og la til slutt til:

«..det er forøvrig ei god gammel prestefelle»

«Hvorfor virker urin pirrende?»
Gelius har selv sagt at han har gjennomgått Bibelen på nytt, for å vise at den rommer et mangfold av fortellinger om sex, inkludert beretninger om gruppesex og fetisjer.

Selv skriver han slik om våtsex: «Hvorfor virker urin pirrende på noen? (....) Jeg tror det handler om en begivenhetsløs hengivenhet til et annet menneske, en stor grad av trygghet og tilhørighet og dette utrolige samspillet mellom to elskende mennesker som vil dele alt med hverandre, også kroppsvesker. Det er opphissende og stimulerende, og det våte gjør at hele sexakten får nye dimensjoner.»

//

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer