STJERNEPAR: Regissør Maria Sødahl og skuespiller Line Verndal under filmfestivalen i Haugesund. Foto. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
STJERNEPAR: Regissør Maria Sødahl og skuespiller Line Verndal under filmfestivalen i Haugesund. Foto. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

Prestisjepris for Limbo

Maria Sødahl Vant i natt prisen for beste regi under den internasjonale filmfestivalen i Montreal.

||| (Dagbladet): Den norske regissøren fikk prisen for sin regi av spillefilmen «Limbo», som hadde internasjonal premiere på festilvalen.

Sødahl hadde akkurat returnert til Norge da hun fikk telefon om at hun var ønsket under prisutdelingen mandag kveld, skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding. 

God mottakelse - Filmen har fått god mottakelse og lokal presse spår at juryen med Bille August som formann vil vite å sette pris på den, uttalte Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt (NFI) etter premieren.

Det viste seg å stemme, og en stolt Maria Sødahl kan nå reise hjem med den prestisjetunge filmprisen i kofferten.

Spillefilmdebut «Limbo» er Maria Sødahls debut som manusforfatter og langfilmregissør, men hun har tidligere vunnet priser som regissør av TV-dramaer og dokumentarfilmer. Filmen handler om Sonia som sammen med barna reiser etter sin mann som er utstasjonert i oljebransjen i Trinidad. Bildet av den eksotiske utenlandstilværelsen slår raskt sprekker, og filmen omhandler tema som kjærlighet og svik.

Stjerneskuespillere Line Verdal og svenske Lena Endre har de bærende rollene i filmen som høstet gode kritikker da den åpnet årets filmfestival i Haugesund. «Limbo» har norgespremiere fredag 10 september.