Prestisjepris til Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus

Anders Jahres Kulturpris går i år til tre av Norges mest kjente og kjære artister.

BELØNNET: Ole Paus er tildelt Anders Jahres Kulturpris sammen med Anne Grete Preus (61) og Kari Bremnes (61). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BELØNNET: Ole Paus er tildelt Anders Jahres Kulturpris sammen med Anne Grete Preus (61) og Kari Bremnes (61). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anders Jahres Kulturpris for fremragende kulturell innsats i Norge deles ut under en seremoni i Universitetets aula i Oslo 6. september. Det samlede prisbeløpet er på halvannen million kroner.

BELØNNET: Kari Bremnes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BELØNNET: Kari Bremnes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
BELØNNET: Anne Grete Preus. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BELØNNET: Anne Grete Preus. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

De tre prismottakerne, Anne Grete Preus (61), Kari Bremnes (61) og Ole Paus (71), trekkes fram av juryen som «fremragende representanter» for musikalske retningen som oppsto her i landet på 1950- og 1960-tallet, da norsk av vise- og låtskriverkunst utviklet seg.

- Med hvert sitt personlige særpreg har prisvinnerne virket både som skapende og utøvende artister. De er sangere, musikere og historiefortellere som med en sterk formidlingskraft har erobret et stort publikum, sier prisutvalget, som ledes av Åse Kleveland. Øvrige medlemmer er Bentein Baardson, Svein Olav Hoff og Svein Aaser.

- Prisvinnerne er bærere av musikalske og litterære tradisjoner som stadig søker nye veier og uventet samklang. Årets prisvinnere er sangpoeter i ordets egentlige forstand, konkluderer utvalget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer