Finn Graff

Prestisjepris til avistegner Finn Graff

I kveld ble Dagbladets Finn Graff (79) tildelt Den store journalistprisen 2017 for sitt livslange virke som avistegner. Deler prisen med Per Egil Hegge.

PRIS: Dagbladet avistegner Finn Graff (høyre) er tildelt Den store journalistprisen 2017 sammen med Per Egil Hegge. Foto: Matthias Vedeler / Norsk Presseforbund
PRIS: Dagbladet avistegner Finn Graff (høyre) er tildelt Den store journalistprisen 2017 sammen med Per Egil Hegge. Foto: Matthias Vedeler / Norsk Presseforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladets eminente avistegner, Finn Graff, har med sylspisse tegnesaker kommentert og karikert samfunn og politikk i Norge og verden i 50 år, hovedsakelig på side tre i Dagbladet. I kveld ble han tildelt Den store journalistprisen 2017 for virket som avistegner, under åpningen av Nordiske mediedager i Bergen.

«Finn er av desse få utvalde som ser så skarpt og så klårt at han får også oss andre til å oppdaga nye sider ved ei sak, ein person eller maktas institusjonar», skriver juryleder Harald Stanghelle i sin begrunnelse for prisen.

Deler prisen

Totalt var 37 personer nominert, og årets pris deler Graff med en annen nestor innen norsk presse: Forfatter og tidligere redaktør, journalist og grammatisk kriger i Aftenposten, Per Egil Hegge (78), «for spalten «Språket vårt» og kampen for et bedre språk».

- Å få den store journalistprisen er veldig overraskende og hyggelig. Det er jo ganske uvanlig at en tegner får en slik pris, men en avistegner ligger alltid tett på det journalistiske, så det er gledelig. Jeg er også veldig glad for å dele den med Per Egil Hegge, som jeg beundrer, sier Graff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer