Prestisjepris til norsk musikkvideo

Slo Beck og Mum.

(Dagbladet.no): Animasjonsteamet SSSR - bestående av nordmennene Kristian Hammerstad og Marc Reisbig samt japaneren Yu Sato - har vunnet den prestisjetunge prisen The British Animation Awards. Prisen ble gitt på bakgrunn av videoen de laget for det amerikanske bandet Subtle og låta «Swan Meat».

Andre nominerte var Becks «E-Pro» og det islandske bandet Mums «Will The Summer Make Good For All Our Sins».

- Det er selvfølgelig kult. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt om prisen sjøl, men for bransjen er den viktig. Selv om den ikke akkurat er noen Brit Award, sier Hammerstad til Dagbladet.no.

Kommer på DVD

SSSR traff hverandre på Central St. Martins College of Art, og har tilhold i London. Trioen er under kontrakt med Passion Pictures, som blant annet produserer videoene til Gorillaz.

- Vi fikk avtale med Subtle etter å ha sendt noen prøver til Lex Records, som utgir bandet i England. De mente vi passa perfekt, sier Hammerstad.

Videoen er en del av en triologi som SSSR og Subtle skal gi ut på DVD. I mai kommer den ut i England.

Dette er ikke den første musikkvideoen de lager. Tidligere har SSSR blant annet samarbeidet med Your Codename Is Mylo, som utgis av storselskapet Polydor.

HEDRET: To nordmenn har vært med på å lage video for amerikanske Subtle, som vant årets The British Animation Awards. FOTO: FRA VIDEOEN
HEDRET: To nordmenn har vært med på å lage video for amerikanske Subtle, som vant årets The British Animation Awards. FOTO: FRA VIDEOEN Vis mer

- Nå holder vi på flere andre prosjekter. Men de kan jeg ikke si så altfor mye om, forteller han hemmelighetsfullt.

Tidkrevende

SSSR jobber også som illustratører og lager reklamefilmer, men Hammerstad sier de kommer til å satse mer på musikkvideoer framover.

- Vi lever greit av oppdragene vi har nå, selv om vi akkurat blir rike av det. Planen er å fortsette med det vi gjør, og heller gjøre en del småkommersielle ting ved siden av.

Hammerstad forteller at det er blitt mer populært å bruke animasjon i musikkvideoer de siste årene, men at det koster mye penger og tid, og deadlinene er ofte stramme.

- Likevel kan det hende at suksessen til blant annet Gorillaz har mettet markedet for animasjonsvideoer litt. Folk vil jo ikke herme, heller.

Se smakebiter av hva SSSR har laget her

FIKK PRISEN: Produsenttrioen SSSR.
KOMMER PÅ DVD: Videoen til «Swan Meat» er en del av en triologi. Her fra videoen til låta «FKO».