Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prestisjepris til Unni Lindell: - Ydmyk og glad

Krimforfatteren ble torsdag tildelt Rivertonprisen.

FORNØYD: Forfatter Unni Lindell mottok i dag Rivertonprisen for «Dronen». Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Forfatter Unni Lindell mottok i dag Rivertonprisen for «Dronen». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter Unni Lindell ble i dag tildelt den prestisjetunge Rivertonprisen, «Den Gyldne Revolver», for krimromanen «Dronen». Boka kom ut i fjor høst.

- Jeg er både ydmyk og glad for Rivertonprisen, sier Lindell i et videointervju med forlaget Aschehoug.

- At jeg fortsatt klarer å klore meg fast etter 23 med krimbøker, er jeg stolt over, fortsetter hun.

«Dronen» er den andre i den nye serien hennes om politiførstebetjent Marian Dahle. Politietterforsker Cato Isaksen, som gjorde henne kjent, figurerer som birolle.

Et dronefirma i en nedlagt militærleir, et drap i et telt i Maridalen, og en 16 år gammel insektekspert som slår opp telt på åstedet fem år senere, er noen av ingrediensene i boka. Inspirasjonen kom fra Lindells egen barndom, fortalte hun til Dagbladet i fjor sommer.

- Vi var på stadige campingturer da jeg var liten. Jeg hatet å sove i telt, veggene er altfor tynne. Jeg var redd noen skulle hugge meg ihjel gjennom teltduken. Jeg rullet meg inntil moren min. Hun ante ikke at jeg lå der og var redd for å bli drept, sa Lindell.

Det er krimforfatterklubben Rivertonklubben som gir ut prisen for årets beste krimbok. I år mottar Lindell prisen for andre gang. Sist var i 2000, da for boka «Drømmefangeren» (1999).

Juryen begrunner prisen slik, ifølge NRK.

«Den har særegne språklige kvaliteter, den har skikkelser med avvikende og farlige særegenheter, den tar oss dypt ned i Marian Dahles kamp med demoner både utenfor og inne i henne selv. Årets vinnerbok er ifølge forfatteren et eventyr for voksne som samtidig er en kriminalroman, eller, slik juryen ser det, den beste kriminalromanen i 2018 i et sterkt tetfelt av gode romaner».

Dronen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!