PÅ PLAKATEN: Hovedrolleinnehaver Gitte Witt (t.v.) og regissørene Marie Kristiansen og Patrik Syversen er stolte over å ha fått vist «Exteriors» på Raindance filmfestival. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
PÅ PLAKATEN: Hovedrolleinnehaver Gitte Witt (t.v.) og regissørene Marie Kristiansen og Patrik Syversen er stolte over å ha fått vist «Exteriors» på Raindance filmfestival. Foto: Keith Hammett / DagbladetVis mer

Prestisjevisning for norsk eksperimentfilm

«Exteriors» nominert til beste debutfilm på Raindance-festivalen i London.


LONDON (Dagbladet): - Vi er kjempestolte over å ha fått vise filmen vår her, sier regissør Marie Kristiansen.

Sammen med hovedrolleinnehaver Gitte Witt og medregissør Patrik Syversen var hun i helgen til stede på Apollo Cinema ved Piccadilly Cicus, der «Exteriors» ble presentert for festivalpublikummet.  

Den norske filmen er valgt ut blant 3600 innsendte bidrag, og var en av 25 prisnominerte, men måtte til slutt gi tapt for det bulgarske bidraget Tilt.

Kontrasten For Patrik Syversen er kontrasten stor fra skrekkfilmsuksessen Rovdyr med besøkstall på 80 000 til det selvfinansierte Exteriors-prosjektet.

- Fordi filmen er smal og eksperimentell, var forventningene våre lave. Distribusjonen var begrenset, bare åtte kopier i saler med 40 seter, tror vi kom opp i besøkstall på 1000 i Norge, sier Syversen.

Anerkjent Spillefilmdebutant Marie Kristiansen synes derfor det er ekstra stas med Raindance-visningen.

- Denne filmfestivalen er veldig anerkjent. Mange filmskapere har startet her. Derfor var det veldig hyggelig å bli invitert, sier Kristiansen.  

- En bragd Gitte Witt betalte flybilletten til Los Angeles av egen konto for å være med på innspillingen.

- Jeg elsker filmen og filmskaperne. Jeg synes mange flere burde sett«Exteriors». Men de som har sett den, har likt den.
Og det var vel en bragd i seg selv bare å få filmen på kino med et så lite budsjett, sier Witt.

Selv har hun fått tilbake utlegget til USA-billetten.

-Ja, så jeg gikk i hvert fall i null, sier Gitte og smiler.  

Varg Veum Neste gang Gitte Witt blir å se på filmlerretet er som prostituert i Varg Veum-serien; Kalde hjerter, regissert av Trond Espen Seim. Filmen har premiere til vinteren.

Patrik Syversen jobber for tida mest med den svarte NRK-komedien Hellfjord, som sendes neste høst, mens Marie Kristiansen skriver på et nytt spillefilmmanus mens hun er i sluttspurten for en fotoutstilling i New York.