Pretensiøs lek

Filmen er nok et verk man enten liker eller misliker, et forsøk på å leke seg i grenselandet mellom reell virkelighet og fantasi som fortoner seg virkelig. Hva Cronenberg eventuelt sier om bevissthetsutvidelse, er helt uvisst.

Hans hovedperson Allegra Geller (Leigh) er tidenes superoppfinner av virtuelle spill. Hennes nyeste kobles direkte til ryggraden og - splash - man befinner seg steder de fleste av oss vil unngå. Når hun utsettes for et attentat, reddes hun av Ted Pikul (Jude Law). For å berge spillet må det spilles, hvilket gir regissøren anledning til å innføre oss i mengder av innvolliknende dingser, slim, blod, gørr og ymse hittil ukjente våpen.

David Cronenberg er ikke kjent for sin varme fortellerstil. Han er kjøligere enn noen gang. Leigh gjør sitt ytterste for å forsterke inntrykket av kynisme med sin sutrende, selvopptatte, tilgjorte framtoning. Et problem av en skuespiller - enten god eller åndsforlatt. Nå så hul at du får lyst til å krafse i veggen. Se heller «The Matrix».