Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Preus, Anne Grete

Anne Grete Preus har vært den fremste kvinnelige rockartisten i Norge på 80- og 90-tallet, først som medlem av gruppene Veslefrikk og Can Can, og siden 1988 som soloartist.

Platene til Anne Grete Preus preges av poetiske, metafortunge tekster tonesatt med et distinkt musikalsk uttrykk. På sin første soloplate satte hun musikk til tekster av Jens Bjørneboe. Preus kan være både neddempet melankolsk og hardtslående - gjerne på samme plate - uten å miste sitt særpreg.

Preus har også hatt et omfattende og vellykket samarbeid med Vertavo-kvartetten, og sammen spilte de tittelmelodien til filmen «Salige er de som tørster» og tv-serien «Blind gudinne», basert på Anne Holts bøker. - Ikke akkurat rock'n'roll, men en flott melodi med en poetisk tekst, sa Preus til Dagbladet i forbindelse med filmlanseringen. En uttalelse som også er dekkende for det meste av hennes musikalske soloproduksjon.

I 1998 kom en samleplate - «Mosaikk - 16 biter» - som summerte opp solokarrieren, akkompagnert av to helt nye sanger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media