DEBATT

Debatt: Politikere i Pride-paraden

Pride er politisk

Det er i fellesskap kampene tas!

DANSET: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre i Pride-paraden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DANSET: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre i Pride-paraden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et leserinnlegg i Dagbladet 4. juli foreslår Karoline Skarstein å forby politiske partier fra Pride-paraden. Dette er ikke bare totalt skivebom, det er også direkte historieløst.

Videre problematiseres det at Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen danset seg gjennom paraden. Jeg kunne forstått det om det var litt haltende koreografi det ble klaget over, men å klare å få noe negativt ut av at to heterofile menn blir revet med og danser seg gjennom hele paraden, det er relativt humørløst.

Pride har i alle år vært svært politisk. Det er unektelig et faktum at noen partier, og spesielt venstresida, alltid har gått foran i kampen for LHBT-personers rettigheter. Disse rettighetene har ikke kommet av seg selv, rekende på en fjøl. De har kommet fordi vi har hatt aktivister, men også partipolitikere som har vært kompromissløse. Dette er noe vi i Arbeiderpartiet er veldig stolte over. Vi har alltid stått på riktig side og vært i front.

Det at Raymond og Jonas danset seg gjennom gatene handler ikke om å selge seg inn eller vise fram et stunt. Dette handler om at vi i Arbeiderpartiet ønsker å være med og feire mangfoldet, samholdet, men også være til stede for å vise at kampen fortsetter, vi er enda ikke i mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer