Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prima ballerina langer ut mot yngre generasjoner

Mener yngre ballettdansere er mindre konsentrert på grunn av internett. 

ANERKJENT: Ballerina Diana Vishneva mener den yngre generasjonen dansere har mindre konsentrasjon og motivasjon enn hennes egen generasjon dansere. FOTO: Splash News / NTB Scanpix
ANERKJENT: Ballerina Diana Vishneva mener den yngre generasjonen dansere har mindre konsentrasjon og motivasjon enn hennes egen generasjon dansere. FOTO: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En av verdens mest anerkjente ballerinaer, Diana Vishneva (40), beskylder unge dansere for å være «svake», lite målbevisste og for opptatt av sin egen lykke.

I et intervju med The Sunday Times sier hun at hun selv lærte å danse under harde kår, og hard konkurranse, ifølge The Telegraph. Den russiske ballerinaen mener dette står i sterk kontrast til hvordan yngre generasjoner blir opplært.

Hun mener hun var heldig som var en del av en generasjon som hadde lærere som forberedte dem ordentlig på livet som dansere.

- Vi hadde disiplin

- Hvis du ser på forholdene ved skolene i dag, er de så mye bedre. Det er varmt, rent og restaurert. Jeg husker hvordan det var i min tid. Det var hull i gulvet og det var alltid forferdelig kaldt, fordi vindusrammene ikke var fikset. Men det var god disiplin og vi var svært konsentrert, sier hun.

Denne konsentrasjonen mener hun dagens unge har mistet.

- Nå, med denne nye stilen, med internett, får unge mennesker så mye informasjon, og konsentrasjonen tas bort fra arbeidet. Men hver eneste dag er viktig, sier Vishneva.

Prisbelønnet

Hun skapte seg et navn i Mariinsky company, og har vært «principal dancer» som er den høyeste rangen man kan ha i et dansekompani, både i Mariinsky company og i American Ballet Theater.

I American Ballet Theater var hun principal dancer i 12 år, før hun ga seg, men hun jobber fortsatt med kompaniet.

Gjennom karrieren har Vishneva mottatt en rekke priser. Blant annet Dance Europe Magazines pris for «Årets danser» i 2002, «People's Artist of Russia» i 2007, og den presisjefulle ballerinaprisen Benois de la Danse prize i 1996.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media