Anmeldelse: Nedgravde hemmeligheter på NRK

Prima britisk krim

Noen må på hytta, noen må grave seg ned i tide, og noen av oss koser oss med «Nedgravde hemmeligheter», sesong 4.

BRA DUO: Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar) er igjen å finne sammen for å nøste opp drapsmysterier fra støvets arkiver. Sesong fire er like god som de tre andre, mener vår anmelder. Foto: NRK
BRA DUO: Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar) er igjen å finne sammen for å nøste opp drapsmysterier fra støvets arkiver. Sesong fire er like god som de tre andre, mener vår anmelder. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nicola Walker og Sanjeev Bhaskar som Cassie og Sunny i Nedgravde hemmeligheter.
Nicola Walker og Sanjeev Bhaskar som Cassie og Sunny i Nedgravde hemmeligheter. Vis mer

«Nedgravde hemmeligheter», sesong fire

Krimserie

Tidspunkt: Fredag 2. april kl. 21:25 på NRK1, og fredag 26. mars i NRK TV-appen.
Beskrivelse: Britisk kvalitetskrim, igjen.
Kanal: NRK1 og NRK TV

«Her er det nok av uløste gåter,»
Se alle anmeldelser

Fjerde sesong med noe av det beste av det beste innenfor britisk krim er igjen å finne på NRK, «Nedgravde hemmeligheter».

Påsken er som kjent kylling, hare og mye gulhet - og den er krim. Takk for det i tider som dette, særlig med to av våre favorittetterforskere.

Denne anmelder har i flere år vært stamgjest innenfor universet av gamle drapssaker som blir forsøket nøstet opp av det finstemte og menneskelige etterforskerparet Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar).

Faren er alltid stor for at serieskaperne drar det minst én sesong for langt. Så er ikke tilfelle med «Nedgravde hemmeligheter».

Helseproblemer

Cassie er riktignok, som dere som så fjorårets påskekrim vet, litt ute av drift på grunn av helsa, og hun vil derfor førtidspensjoneres.

Hennes trofaste kollega, Sunny, er fortsatt å finne i felt, på kontoret eller i arkivets støvete lokaler, på jakt etter spor av glemte drapsmenn – og kvinner.

Cassie har vært en trofast etterforsker i førstelinja i mange år, men er dette nok til å kunne sikre seg en god avtalefestet pensjonsordning? Hmm.

Høres ikke dette kriminelt bra ut?

Tuller. Dette er bare en liten flik av et bakteppe, for det blir funnet et hodeløst lik. Dette i en fryser på en gravplass for gamle biler og hvitevarer, men, hvor er resten av hodet og hendene hans?

På armen en fotballtatovering fra Londons flotteste østkantklubb, Millwall.

Hodeløs

Hvem er denne hodeløse? Hvordan havnet han der? Hvor er resten av fyren? Har han vært nedfrosset i snart 20 år? Hvor og hvem gjorde dette?

Her er det nok av uløste gåter, og bevisste blindveier, for Sunny og hans team å bryne seg på.

Vi skal ikke avsløre for mye, men det kan vel tenkes at en noe oppgitt og utslitt Cassie blir med for å finne ut hvem som gjorde denne grufulle ugjerningen? Er de som foretok parteringen fra politiet? Fra fotballmiljøet? Kriminelle pubfolk?

Følg med. Dette er som vanlig sober, og passe komplisert, kvalitetskrim for den stille uke (eller som det heter i påsken, den spennende uke).

  • Anmeldelsen basert på tre episoder a 90 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer