Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prima igjen

De snakket ikke med hverandre på 17 år. Nå er Jahn Teigen forsonet med sine gamle Prima Vera-venner Herodes Falsk og Tom Mathisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er nyforelskede igjen, sier humortrioen til Dagbladet.

Etter å ha solgt bøtter med plater, fleipet med det etablerte Underholdnings-Norge og spradet rundt i sine grønne trikoter på halve 70- og 80-tallet, ble Prima Vera offer for en bitter skilsmisse på tampen av 1983.

Jahn Teigen fikk nok av Falsk & Mathisen, som på sin side ikke orket synet av Teigen.

Forent av Müller

- Vi unngikk hverandre akkurat som skilte par. Snakket ikke sammen på 17 år. Vi ble forent i mars på en minnekonsert for Marius Müller. Plutselig var det helt fantastisk å være samlet igjen. Vi er blitt 20 år eldre, men ikke i huet og fra livet og ned, sier Mathisen (48).

- Ja, det røkker i sloggien nå. Det skal bli gøy å komme sammen med et skikkelig Prima Vera-show igjen, slår Falsk (46) fast.

Tirsdag er det premiere på Prima Veras nygamle show. Humorkameratens ni oppsetninger er utsolgt, og tilbudet er blitt utvidet med ti nye forestillinger på Sentrum Scene Vest.

- Da vi bestemte oss for å gjenoppstå, ante vi ikke at det skulle bli så stor interesse for oss, sier Teigen (51 på onsdag).

Showet består av 26 gamle Prima Vera-slagere som «Fin dag», «Ha ha, hi hi, de gærne har det godt», «Olavs menn», «Giktfeber», «Det er Norge som er bra». Sketsjene er nyskrevet. Det er Lava som sørger for musikken.

- Nå er underholdning blitt en bransje. Da vi herjet som verst, måtte vi hele tida forsvare det vi holdt på med.

Ungdomskilde

At voksne menn spradet rundt i grønn trikot og fleipet med det etablerte Underholdnings-Norge og NRK, gikk ikke ustraffet hen.

- Vi var samtidig med pønken. Var drittlei Erik Bye og sjømannssjantier hver lørdag på tv, Terje Fjærn, Gro Anita Schønn og alt det der. Vi ble snart boikottet av NRK. Da satset vi på plate- og showkarriere.

De tre godt voksne guttevalpene beskriver Prima Vera som en ungdomskilde, det spørs om det ikke er med dem som med Obelix: at de falt i gryta som barn og fikk en overdose.

- Prima Vera er vår ungdomskilde. Vi er klar med mer absurdhumor.

SAMLENDE: 17 år etter bruddet er Jahn Teigen, Herodes Falsk og Tom Mathisen sammen med mer guttehumor.