Prima Puckers

«Puckers» er de nye ishockeyhverdagsheltene. De helstøpte amatører - med is både i drinken og under skøytene.

HOCKEYSERIE: Kirkenes Puckers har fått sin egen dokuserie. Trailer: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Puckers» er en prima hverdagsdokumentar fra øst i Finnmark, Finland og Murmansk. Det vi bivåner er så langt fra oss her nede i ring-3-boble som det nesten er mulig å komme, men tusen så inni helvete takk for akkurat det.

Dette er ekte vare, sekunda ikke. Fra redline og drop til nære hjemmebesøk via vinterkledde frostlandskap i de aller nordligste grenseområdene.

«Puckers» viser oss en form for ishockey med de aller gladeste amatører på denne siden av et slagskudd. Spillerne på tre sider av nordgrensene sørger for et viktig folk-til-folk-vennskapsbånd, nei, kall dette gjerne et regionalt forsøk på et lite fredsarbeid også.

Billige klikkpoenger

«Puckers» er sydd sammen over en lest som ikke byr på de helt store overraskelser, med superbillige klikkpoenger, men dette er produsert med solide redskaper fra den litt gamle verktøykassa, merket tv-produksjon, selv om det brukes drone. Historiefortelling uten dyre masker, kjas, mas og dårlig sang.

Litt skolefjernsyn? Ja, som storkoser seg sammen med «Heia Tufte» og anslag av «Barents Rundt»?. Presentert og vist med trøkk, åpenhet, vemod og røff humor. Med ærlighet, slit og kjærlighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer