Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Primal Scream til Akershus festning

Skal spille «Screamadelica» i sin helhet.

TIL FESTNINGEN: Primal Scream spiller «Screamadelica» i sin helhet på Akershus festning til sommeren. Foto: Scanpix
TIL FESTNINGEN: Primal Scream spiller «Screamadelica» i sin helhet på Akershus festning til sommeren. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skotske Primal Scream blir av mange regnet som et av de viktigste alternative rockebandene på 90-tallet, blant annet etter å ha gitt ut klassikeren «Screamadelica» i 1991.

I anledning «Screamadelica» sitt 20-årsjubileum, kommer det skotske rockebandet til å fremføre albumet i sin helhet på Akershus festning i Oslo den 27. august.

Dermed følger Primal Scream i fotsporene til Röyksopp og Jean Michel Jarre som holdt festningskonsert i fjor sommer.

«Screamadelica» vant Mercury-prisen for beste album året etter den var gitt ut og er fast inventar på de største musikkmagasinenes liste over tidenes 100 beste album.

Etter suksessen med «Screamadelica» tok det Primal Scream tre år å følge opp med et nytt album, «Give Out But Don't Give Up». Mye av årsaken til det må tilegnes bandets kollektive heroinmisbruk på den tida, hvor de ofte dro i studio en hel dag uten å få spilt inn en eneste tone.

Da Primal Scream spilte på Øyafestivalen i 2007, trillet anmelder Sven Ove Bakke terningen til fire.

- De er et langt mer stabilt band enn de var i heisatiden på 90-tallet, og Gillespies evig holdbare rockstjernecool er fortsatt å betrakte som en form for spisskompetanse, skrev han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media