Primal skriker igjen

På seinsommeren i fjor hadde Primal Scream premiere på låten «Bomb The Pentagon». Timingen var ekstremt dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Rock'n'roll skal være farlig og støyende. Men vi er ikke drittsekker, sier Primal Scream-bassist Gary «Mani» Mounfield (39). Nå er bombelåten fra det etter hvert svært så militante skotsk-engelske bandet blitt omskrevet og omdøpt til «Rise», og neste uke dukker den opp på Primal Screams sjuende album «Evil Heat».

- Det ville vært både direkte slemt og utrolig idiotisk, og dessuten kommersielt selvmord, å gi ut den låten i sin opprinnelige form. Der kastet vi ytringsfriheten ut av vinduet, men slik måtte det bli, slår Gary Mounfield fast.

Skrik og desperasjon

Vi tok med den tidligere bassisten i britpop-inspiratorene The Stone Roses, nå groove-überführer i Primal Scream, til Nasjonalgalleriet. Edvard Munchs «Skrik» og Primal Scream-plater som «Vanishing Point», 2000-klassikeren «XTRMNTR» og den nye «Evil Heat» lodder den menneskelige desperasjonens dyp, selv om Mani selv hevder at plata er langt mer oppløftende enn den mørke, militante forgjengeren.

- «XTRMNTR» var en ekstremt aggressiv plate. «Evil Heat» er vel en slags postpsykoanalytisk plate hvor det handler om ikke å miste troen på kjærligheten. Men det er samtidig en veldig skrudd plate, mener Mani.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer