Primalskrik

Engler og musikalske demoner, Årabrot viste ingen nåde på Øya.

KOMPROMISSLØST:  Årabrot hadde ikke de helt store arbeidsforholdene, men fikk alikevel at de er blant landets mest kompromissløse band. Foto: Nina Hansen
KOMPROMISSLØST: Årabrot hadde ikke de helt store arbeidsforholdene, men fikk alikevel at de er blant landets mest kompromissløse band. Foto: Nina HansenVis mer

KONSERT: (Dagbladet.no) Alternativ støyrock er ikke det som har samlet flest spaltemeter her til lands. Det betyr ikke at det er manko på godbiter rundt om i landet. Haugesunderne Årabrot er en av dem. Under Øya-konserten var gjengen dessverre litt uheldige med forholdene.

Man kan si at gråvær og regn kler den buldrende og desperate musikken deres godt, men det stikker også noen ufine kjepper i julene for interaksjonen mellom band og publikum, og det energifeltet en konsert av et slikt format kan fremkalle.

Årabrot spinner sine låter rundt seige bassmotiv, støysamples og minimalistiske gitarmelodier som appellerer til det primale og ukontrollerte. I en mørk kjeller hadde nok dette blitt en helt annen seanse, men på Øya regnet de rett og slett litt bort. Selv om de hadde en dame utkledd som engel, ravende rundt som en drita sjømann til å trekke inn publikum.