Prince ga sjeldne konserter i Montreux

Fans fra hele Europa valfartet i helgen til Montreux for å oppleve at Prince avsluttet den berømte sveitsiske jazzfestivalen med to konserter.

Prince fikk æren av å avslutte jazzfestivalen i Montreux. 8.000 tilskuere fikk blant annet høre hitene «Purple Rain» og «Little Red Corvette». Foto: Reuters/SCANPIX
Prince fikk æren av å avslutte jazzfestivalen i Montreux. 8.000 tilskuere fikk blant annet høre hitene «Purple Rain» og «Little Red Corvette». Foto: Reuters/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fans fra hele Europa valfartet i helgen til Montreux for å oppleve at Prince avsluttet den berømte sveitsiske jazzfestivalen med to konserter.

Den siste konserten varte til tidlig søndag morgen. Da hadde han sunget en blanding av gamle slagere som «Little Red Corvette» og «Purple Rain» og flere ferske låter fra den siste plata som han har spilt inn sammen med Bria Valente.

De 8.000 billettene til konsertene ble revet vekk på bare åtte minutter da konsertene ble annonsert få dager etter at Michael Jackson døde. Det er de eneste konsertene Prince gir i Europa denne sommeren. Billettprisen på opptil 480 dollar så ikke ut til å skremme noen.

Den amerikanske stjernen hadde på seg en knallrød drakt, gullkjede og røde og hvite platåsko da han dukket opp på scenen med en rød gitar, badet i lilla spotlight.

Grunnleggeren av Montreuxfestivalen, Claude Nobs, var strålende fornøyd med oppvisningen. Han mener Prince ga en helt unik konsert, annerledes enn alt han har gjort tidligere. Musikken han spilte blir omtalt som en «groovy blanding av soul, jazz og funk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer