Prince har et bankhvelv fullt av hemmelig musikk: - Det var allerede stappfullt i 1987

Verden lurer på hva som vil skje med all den uutgitte musikken.

LEGENDARISK: Paisley Park Studios i Minnesota var stedet Prince spilte inn rundt 30 album, og mytene om stedet var mange. Foto: NTB Scanpix
LEGENDARISK: Paisley Park Studios i Minnesota var stedet Prince spilte inn rundt 30 album, og mytene om stedet var mange. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg startet arbeidet med «The Vault», sier legendens tidligere studiotekniker Susan Rogers, til BBC, og avkrefter en gang for alle at Princes lager med uutgitt musikk er en myte.

Historiene sier at Prince har nok materiale til å gi ut et album hvert år i 100 år. På 35 år ga han ut 39 offisielle album, og platene solgte over 100 millioner eksemplarer.

- Ble en besettelse Det gjør Prince til en av de mestselgende artistene i verdenshistorien, men den enorme skaperkraften han var kjent for står på ingen måte i skala til utgivelsene, skal vi tro dem som jobbet med ham. Utgivelsene inneholder bare en brøkdel av hans totale musikkarv.

- Da jeg begynte å jobbe for Prince i 1983 hadde jeg en del pauser i innspillingsarbeidet. Han forberedte seg til lanseringen av «Purple Rain», og da jeg var ferdig å reparere noe utstyr for ham visste ikke Prince helt hva jeg skulle finne på. Jeg tok derfor initiativet til å samle alt materialet han spilte inn på ett sted, forteller Rogers.

LES OGSÅ: En grå verden ble vakrere gjennom Princes purpurfargede briller

Rogers sier hun fortsatte arbeidet med å samle masterinnspillingene, og at det til slutt ble til en besettelse. Mesteparten av innholdet The Vault er aldri gitt ut.

- Jeg ville ha alt han noen gang hadde spilt inn, og startet også arbeidet med å lage en database. Da Paisley Park var under planlegging fant vi til slutt ut at vi måtte ha et hvelv. Tenk om en tornado eller flom ødela arven til Prince, sier lydprofessoren og fortsetter:

DØDE I GÅR: Prince ble 57 år gammel. Foto NTB Scanpix
DØDE I GÅR: Prince ble 57 år gammel. Foto NTB Scanpix Vis mer

- Så det ble satt inn et ordentlig bankhvelv bare med det formål å lagre musikken. Da jeg sluttet å jobbe for ham i 1987, var det nesten fullt, så jeg kan ikke tenke meg hvordan det er i dag. Det var rad på rad med masterinnspillinger, sier Rogers.

Kreativ base Etter den enorme suksessen med «Purple Rain» ble Paisley Park konstruert i 1986, ifølge Times Magazine. Anlegget var Princes øyensten, og kostet den gangen 10 millioner dollar. Det fungerte helt til hans død som blant annet bosted, filmstudio og innspillingsstudio.

Prince er flittig omtalt som en av vår tids mest anerkjente og største musikere, og det var med stor sorg verden mottok budskapet om hans død torsdag kveld.

Umiddelbart etter dødsfallet var bekreftet, strømmet det millioner av kondolanser og minneord i retning den ikoniske superstjernen. Prince ble 57 år gammel, og etterlater seg ikke bare et kreativt tomrom, men også en enorm musikkarv.

Store mengder Prince-fans valfarter nå til Paisley Park for å legge ned blomster å minnes den folkekjære, og ikke minst, mystiske artisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer