Prince har et bankhvelv fullt av hemmelig musikk: - Det var allerede stappfullt i 1987

Verden lurer på hva som vil skje med all den uutgitte musikken.

LEGENDARISK: Paisley Park Studios i Minnesota var stedet Prince spilte inn rundt 30 album, og mytene om stedet var mange. Foto: NTB Scanpix
LEGENDARISK: Paisley Park Studios i Minnesota var stedet Prince spilte inn rundt 30 album, og mytene om stedet var mange. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg startet arbeidet med «The Vault», sier legendens tidligere studiotekniker Susan Rogers, til BBC, og avkrefter en gang for alle at Princes lager med uutgitt musikk er en myte.

Historiene sier at Prince har nok materiale til å gi ut et album hvert år i 100 år. På 35 år ga han ut 39 offisielle album, og platene solgte over 100 millioner eksemplarer.

- Ble en besettelse Det gjør Prince til en av de mestselgende artistene i verdenshistorien, men den enorme skaperkraften han var kjent for står på ingen måte i skala til utgivelsene, skal vi tro dem som jobbet med ham. Utgivelsene inneholder bare en brøkdel av hans totale musikkarv.

- Da jeg begynte å jobbe for Prince i 1983 hadde jeg en del pauser i innspillingsarbeidet. Han forberedte seg til lanseringen av «Purple Rain», og da jeg var ferdig å reparere noe utstyr for ham visste ikke Prince helt hva jeg skulle finne på. Jeg tok derfor initiativet til å samle alt materialet han spilte inn på ett sted, forteller Rogers.

LES OGSÅ: En grå verden ble vakrere gjennom Princes purpurfargede briller

Rogers sier hun fortsatte arbeidet med å samle masterinnspillingene, og at det til slutt ble til en besettelse. Mesteparten av innholdet The Vault er aldri gitt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer