IKONISK: Slik så Prince ut i 1984-filmen «Purple Rain», der han selv spilte hovedrollen. Artisten spilte The Kid, en ung og talentfull musiker. Foto: NTB scanpix
IKONISK: Slik så Prince ut i 1984-filmen «Purple Rain», der han selv spilte hovedrollen. Artisten spilte The Kid, en ung og talentfull musiker. Foto: NTB scanpixVis mer

Prince-klær dro inn enorme summer på auksjon

Artistens død har gjort han mer verdifull enn noen sinne. 

(Dagbladet): Objekter knytta til blant andre Michael Jackson og The Beatles er kjent for å dra inn store summer på auksjon.

Mange av objektene som har blitt solgt gjennom åra har kanskje vært eid av musikerne eller hatt en viss relasjon til dem.

Det er imidlertid få objekter som er så ikoniske som dem som nå ble solgt på auksjon, tidligere brukt av Prince.

Svimlende summer

Det er The Guardian som først omtalte saken. En skjorte og en jakke brukt av artisten i 1984-filmen «Purple Rain» dro inn enorme summer nå. En nyromantiske silkeskjorte med dramatisk krage ble solgt for 32 ganger mer enn forventet.

SVIMLENDE SUM: Denne blazeren ble brukt av Prince i «Purple Rain». Nå er den solgt til en anonym kjøper, for hele 804 000 norske kroner. Foto: Profiles in Hollywood, NTB scanpix
SVIMLENDE SUM: Denne blazeren ble brukt av Prince i «Purple Rain». Nå er den solgt til en anonym kjøper, for hele 804 000 norske kroner. Foto: Profiles in Hollywood, NTB scanpix Vis mer

Skjorta gikk for hele 804 000 kroner, tilsvarende 96 000 dollar.

Overraskende nok dro en blazer Prince brukte i samme film nøyaktig samme sum. Det var på auksjonshuset Profiles in History at klærne gikk. Joe Maddalena, gründeren bak, fortalte at klærne egentlig skulle selges før Princes død.

Maddalena fortalte til avisa at blazeren ble gitt til en sminkør av Prince etter innspillinga, og at den etter det har landet i deres hender.

- En av tingene han er mest kjent for er «Purple Rain». Det er det som skapte karrieren hans og er hva han alltid vil bli husket for. Å eie et viktig objekt som dette er ganske forbløffende og en flott mulighet, sa Maddalena til The Guardian.

Hvem som kjøpte de to ikoniske plaggene vil ikke auksjonshuset oppgi.

Mye verdt

Michael Jackson og Marilyn Monroe er begge kjent for å dra inn store penger på auksjon.

Gjenstander tilknytta The Beatles er også kjent for å skape rekorder ved auksjonssalg.

Nylig ble en hårlokk av David Bowie auksjonert bort. Den gikk for hele 160 000 norske kroner. Den ble tatt vare på av en parykkmaker som deltok i arbeidet om å lage en voksfigur av artisten.