Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prince kommer til Norge

Legenden skal ha kostet 13 millioner på fjorårets Roskilde. Nå er han på tur til Oslo.

SMÅVOKST STORHET: Prince er en av popverdens laveste artister, men er en storhet på scenen. Her er han avbildet under en konsert i Dubai i fjor høst. Den 23. jul ikommer han til Oslo. Foto: AFP PHOTO/STR
SMÅVOKST STORHET: Prince er en av popverdens laveste artister, men er en storhet på scenen. Her er han avbildet under en konsert i Dubai i fjor høst. Den 23. jul ikommer han til Oslo. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer

(Dagbladet): Prince, The Artist Formerly Known As Prince, The Artist, The Symbol - den kjære musikkprinsen Prince Rogers Nelson (52) har hatt mange kallenavn.

Lørdag den 23. juli er han klar for å holde hoff i Oslo Spektrum, ni måneder etter at han høstet fire seksere for konserten sin i Vestlandshallen i Bergen.

Da Prince besøkte Roskildefestivalen i fjor sommer, ble det slått fast av de danske avisene Berlingske Tidende og Ekstra Bladet at han hadde blitt lokket med 13 millioner kroner for å spille på den tradisjonsrike festivalen.

- Verd hver krone Det er Peer Osmundsvaag og konsertarrangøren Atomic Soul som har fått Prince til Norge. Han vil ikke kommentere hvor mye de har betalt for den 52 år gamle legenden, men slår fast at det er verdt hver eneste krone.

- Prince spiller ikke på dugnad. Når det er sagt, så er alle artisthonorarer relative og kan variere fra gang til gang, sier Osmundsvaag til Dagbladet.

- Er Prince den dyreste artisten du har booket?

- Nei, det er det ikke. Vi har bare denne måneden hyret inn et par artister som har vært dyrere enn ham, forteller konsertarrangøren.

Kjendisfans Prince har solgt over 80 millioner album gjennom sin 35 år lange karriere og er kjent for å ha en rekke kjendisfans.

I helga opptrådte han i The Forum i Los Angeles foran gjester som René Zellweger, Alyssa Milano og Brandy. Skuespillerinnen Milano fikk komme opp på scenen for å danse med musikkprinsen og la stolt ut bilde av begivenheten på Twitter etterpå.

- Jeg er gravid og danser sammen med Prince. Det er sykt! Han er et geni, skrev hun på mikrobloggingstjenesten.

Her hjemme er Petter Stordalen og «Robinson»-programleder Christer Falck kjent for å være ihuga tilhengere av den lille storheten fra Minnesota. Under en konsert i London i 2007 var det Stordalen som fikk komme opp på scenen med helten sin, og avsluttet med en flikk-flakk over scenen etter ti minutters heftig dansing.

- Intimt Slik oppsummerte hotellkongen sitt forhold til Prince den gang:

- Jeg har vært Prince-fan helt siden jeg bodde på hybel med en som het Ove. Dette var samme året som «Purple Rain» kom ut, og vi spilte den om og om igjen på vinyl. En vinylplate er forresten en sånn svart plate som er større enn en cd.

Når Prince kommer til Oslo i juli, er det første gang siden 2002 han gjester hovedstaden. Den gang opptrådte han i Oslo Konserthus.

- Vi legger ut 8000 billetter for salg i morgen, så det kan ansees som en intimkonsert i Prince-målestokk. På andre stoppesteder på europaturnéen skal han spille for 60 000 tilskuere, forteller Osmundsvaag.