Prince not-so-charming

Adam Ant vedgår straffskyld i «cowboy»-saken.

Den tidligere glampønkeren vedgikk i Old Bailey-retten å ha oppført seg truende mot pubgjester som lo av cowboy-kostymet hans og nynnet på musikken fra tidenes spaghetti-western, «The Good, The Bad and The Ugly».

Bakgrunnen for opptrinnet var at Stuart Goddard, som han egentlig heter, i januar gikk inn i puben «The Prince of Wales» i nordlige London med cowboy-hatt, jakke og en startpistol. Planen var å slå løs med pistolen på ektemannen til en kvinne han hadde blitt kjent med.

High noon med andre ord.

Men cowboy-ånden gik tydeligvis helt ut av den gamle popstjernen da de andre pubgjestene begynte å le av «maurmannen», og hånet ham gjennom å nynne på musikken fra den kjente western-filmen. Han forlot puben, for senere å hive fordeleren fra en bil inn gjennom vinduet.

Pubgjestene tok opp jakten på desperadoen, men han skremte dem vekk med startpistolen.

Tiltalens punkter om hærverk, overfall og besittelse av våpelignende gjenstand ble droppet. Straffen vil ikke bli utmålt før senere i høst etter at rettsspsykiaterne har avgitt sin rapport.

I sin storhetstid på begynnelsen av åttitallet solgte dedn selvutnevnte «prince Charming» over 15 millioner plater. Han ble kjent for sin indianske krigsmaling i ansiktet og rysjede skjorter.

Nyhetsbyrået Reuters melder at Goddard, «på vei til å bli skallet og med briller», forsvant raskt fra rettslokalet uten å snakke med pressen.

COWBOY OG INDIANER: På åttitallet vakte han oppsikt med sin indianersminke. Nå er han dømt for truende oppførsel med startpistol iført cowboy-hatt. Foto: SCANPIX