Prince til krig mot fansen

Og fansen slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De fleste artister vet at en hard kjerne av lojale og dedikerte fans er nøkkelen til et langt liv som artist. Fansider og forum på nettet er en stadig viktigere del av fankulturen, men ikke alle artister setter like stor pris på fansens nettengasjement.

Lengst av alle går Prince, som i en oppsiktsvekkende manøver har pusset et kobbel advokater på de tre mest populære Prince-fansidene, Housequake, Prince.org og Princefams. Prince krever blant annet at fansidene fjerner lenker til bilder, sangtekster og plateomslag.

Alt skal vekk

Men ikke bare det: Selv malerier, tegninger, fansens private bilder av artisten, og bilder av tatoveringer og nummerskilt på biler med Prince-motiver, skal fjernes, i henhold til artistens noe spesielle tokning av åndsverkslovgivningen.

Prince har også forlangt at fansidene fjerner negativ omtale av Prince, han har bedt dem selv foreslå et erstatningsbeløp til selskapene Paisley Park Entertainment Group, NPG Records og AEG, og forlangt at fansidene offentlig unnskylder seg.

Dette ifølge et oppsiktsvekkende opprop på nettsiden Prince Fans United. Det er de tre fansidene som står samlet bak en protest mot idolets handlemåte, og mot det de ansvarlige bak fansidene ser som et forsøk fra Prince på å kvele all kritisk omtale av ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer