Prince trøstet Oslo

«Feel better, feel good, feel wonderful» var Prince sin hilsen til Oslo da han gikk på scenen i går kveld — og så åpnet han like godt med selveste «Purple Rain».

LITEN, MEN STOR: Prince tok publikum med storm - en lilla regnstorm av silkepapir - da han åpnet tirsdagens konsert med "Purple Rain". Foto: Dagbladet
LITEN, MEN STOR: Prince tok publikum med storm - en lilla regnstorm av silkepapir - da han åpnet tirsdagens konsert med "Purple Rain". Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Et fullsatt Oslo Spektrum jublet allerede før store, lille Prince (53) gikk på scenen i går kveld (tirsdag). De jublet ikke mindre da han tok alle med storm under åpningsnummeret: Publikum ble badet i lilla lys. Kanoner sprutet ut orkaner av lilla silkepapirbiter som utgjorde — ja, nettopp — lilla regn i lyset. Med selveste Purple rain hilste artisten Oslo.

Gjentatte ganger sang han «feel good, feel better, feel wonderful». Mange tok til tårene.

Etter det var det tid for fest. Prince slo til og kalte en forsamling fra publikum opp på scenen hvor de danset sammen med ham lenge. To heldige utvalgte (?) fikk også synge hver sin strofe — for fullt hus.

Spiller igjen i kveld Egentlig skulle pop-ikonet spille i Spektrum lørdag 23. og søndag 24. På grunn av tragediene på Utøya og i Oslo, ble konsertene avlyst og utsatt.
- Etter den tragiske nyheten om de forferdelige hendelsene i Oslo og på Utøya vil vi ut fra respekt for byen, ofrene og deres familier flytte datoene. Vår dypeste medfølelse går til Norge på denne svært tragiske dagen, skrev turnépromotøren i pressemelding.
Men i går kveld var tiden kommet for artisten, som har stor fanskare i Norge. I kveld (onsdag) går han på scenen i spektrum igjen.

Kjente fjes i salen Blant de mange i Spektrum i går, var Sivert Høyem og hans kjære Helena Brodtkorb.
—Jeg har likt Prince siden jeg var unggutt, men aldri vært på konsert. Stor stas, hilste Sivert.

På konsert: Kjempefan av prince, Christer Falck. Foto: Dagbladet
På konsert: Kjempefan av prince, Christer Falck. Foto: Dagbladet Vis mer

En som var ekstatisk glad, var Christer Falck (41), plateprodusent og tidligere programleder, og også kjent som Norges største Prince-fan. Ikke rart han var på plass. Han har vært på over femti konserter med idolet.  

På konsert: Sivert Høyem og hans Helena Brodtkorb
På konsert: Sivert Høyem og hans Helena Brodtkorb Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer