Prince var konge

Sårt tiltrengt fest med den bitte lille, gigantiske popartisten fra Minneapolis.

I OSLO: Prince i Oslo Spektrum tirsdag. I kveld er han på plass igjen Foto: Jo Straube/Dagbladet
I OSLO: Prince i Oslo Spektrum tirsdag. I kveld er han på plass igjen Foto: Jo Straube/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Prince skulle egentlig ha spilt to konserter i Oslo Spektrum i dagene etter tragedien på Utøya, men disse ble utsatt en drøy uke.

Bjørn Eidsvåg ba innstendig alle musikere om å gjennomføre sine planlagte konserter på tross av de forferdelige hendelsene, men i dette tilfellet ble gapet mellom dyp landesorg og Prince sin feststemte musikk rett og slett for stort - både for Prince selv og allevi som hadde planer om å være i salen.

En annen verden Mange søker til musikk i tunge tider , og det var liten tvil om at de mange tusen som hadde funnet veien til Oslo Spektrum nå hadde et behov for å være i en annen verden, om enn i noen timer. Og det er litt av en verden den bitte lille, gigantiske popartisten Prince inviterer inn i.

Med et band som etter sigende har måttet lære seg over 300 sanger før turnéen, vet man aldri hva man får på Prince-konsert.

I forkant av kvelden gikk det også rykter om at han skulle markere tragedien på Utøya, noe han gjorde i form av å starte det hele med «Purple Rain». Med lilla lys og rundt regnet 16 000 armer som vaiet fra side til side forsto vi at han sympatiserte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer