Prince var konge

Sårt tiltrengt fest med den bitte lille, gigantiske popartisten fra Minneapolis.

I OSLO: Prince i Oslo Spektrum tirsdag. I kveld er han på plass igjen Foto: Jo Straube/Dagbladet
I OSLO: Prince i Oslo Spektrum tirsdag. I kveld er han på plass igjen Foto: Jo Straube/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Prince skulle egentlig ha spilt to konserter i Oslo Spektrum i dagene etter tragedien på Utøya, men disse ble utsatt en drøy uke.

Bjørn Eidsvåg ba innstendig alle musikere om å gjennomføre sine planlagte konserter på tross av de forferdelige hendelsene, men i dette tilfellet ble gapet mellom dyp landesorg og Prince sin feststemte musikk rett og slett for stort - både for Prince selv og alle
vi som hadde planer om å være i salen.

En annen verden Mange søker til musikk i tunge tider , og det var liten tvil om at de mange tusen som hadde funnet veien til Oslo Spektrum nå hadde et behov for å være i en annen verden, om enn i noen timer. Og det er litt av en verden den bitte lille, gigantiske popartisten Prince inviterer inn i.

Med et band som etter sigende har måttet lære seg over 300 sanger før turnéen, vet man aldri hva man får på Prince-konsert.

I forkant av kvelden gikk det også rykter om at han skulle markere tragedien på Utøya, noe han gjorde i form av å starte det hele med «Purple Rain». Med lilla lys og rundt regnet 16 000 armer som vaiet fra side til side forsto vi at han sympatiserte.

Deretter var det duket for fest.

Blodtung funk I konsertens første time fikk vi servert blodtung funk med stadige innslag av saksofonist Maceo Parker, og med et sultent band som blant annet dro relativt nymotens slagere som «Musicology» ut i lengre jammer — heldigvis til publikums store begeistring.

Prince selv var helt tydelig i storform.

Han inviterte en rekke mennesker opp på scenen for å danse og (dessverre tidvis også) synge, i tillegg til at han hi-fivet de fleste på første rad og gjorde alt sin makt for å røske den ene sittende publikummeren etter den andre opp av setet for å danse.

Ukjente låter Etter en roligere periode halvveis i settet, der mer ukjente låter som coverlåten «Crimson and Clover» fikk en heller slapp mottakelse, satte han i gang med en hitparade som løftet det støvete taket på Oslo Spektrum.

I det undertegnede måtte forlate salen rundt klokka halv elleve spurte Prince publikum hvor lenge det var lov å spille i denne byen. «Tolv? Da spiller vi til tolv».

Favorittene «Cream», «Kiss», «If I Was Your Girlfriend», og «Take Me With U» var bare noen av mange fantastiske publikumsfavorittene som smalt ut av det overraskende vellydende PA-anlegget i Oslo Spektrum, og som så ofte med den virtuose og spillekåte lille amerikaneren så det ikke ut som han noensinne ønsket å gå av scenen.

Heldigvis finnes det en dag i morgen, og alle som har billetter til kveldens konsert kan bare begynne å glede seg.

Erlend Mokkelbost er musiker i bandet Montée.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer