Prins Charles debuterte som såpestjerne

Storbritannias tronarving prins Charles debuterte som såpeopera-stjerne i går. Skjønt statist er kanskje en riktigere betegnelse enn stjerne, for prinsen sa ikke ett kløyva ord under sin korte opptreden.

Istedet spaserte han nedover en av gatene der såpeserien «Coronation Street» utspiller seg. Gaten skal ifølge serien ligge i den nordengelske storbyen Manchester, og være oppkalt etter kroningen av Charles' mor Elizabeth i 1953.

Dronning Elizabeth åpnet selv det nye studioet med faste kulisser, der «Coronation Street» har vært innspilt siden 1983, men viste seg ikke foran kamera. Selve serien feiret fredag sitt 40-årsjubileum.

«Coronation Street», med sine historier om hverdagslige begivenheter og intriger blant vanlige mennesker i en vanlig gate, er blitt en britisk fjernsynsinstitusjon. Men den vises også langt utenfor Storbritannias grenser, blant annet i Estland, Bulgaria, Nigeria og Thailand.

I Norge har serien derimot aldri vært vist. Det kan kanskje ha en viss sammenheng med at den er kjemisk fri for platinablekede blondiner og andre typiske Hollywood-ingredienser.

(NTB)

PÅ SETTET: Prins Charles stilte opp som statist da en kjent britisk tv-serie feiret 40 år på skjermen i går.