Prins «Pryl» slo til igjen

BERLIN (Dagbladet): Prins Ernst August von Hannover har slått til på ny. Prinsesse Carolines ektemann gikk rasende til angrep på en kvinnelig pressefotograf som høflig spurte om hun kunne ta et bilde av ham.

En tysk domstol har nedlagt forbud mot at pressen omtaler den fornemme herremannen som «Prins Pryl». Men i går trakk avisene fram de illegale karakteristikkene igjen.

Den 45 år gamle prinsen befant seg en ettermiddag i forrige uke på Hotel Goldener Hirsch i østerrikske Salzburg. Pressefotograf Sabine Brauer fra ukebladet Bunte kom spaserende inn. Hun hilste høflig på prinsen - som hun flere ganger tidligere har fotografert - og spurte pent om det var mulig å få ta et bilde av ham og prinsesse Caroline.

- Piss off, kick her out! skrek den tyske notabiliteten hysterisk.
Sabine Brauer snudde og var på vei ut da Ernst August kom løpende etter henne og begynte å sparke. Han traff pressefotografen minst én gang på låret. Prinsesse Caroline og to tyske venner satt i baren og så det hele, men ingen av dem reagerte på den skandaløse oppførselen. - Selv om jeg ikke fikk synlige skader av hendelsen, vil jeg nå kreve en unnskyldning. Det får da være måte på, sier en sjokkert Brauer. Hun får full støtte av sin arbeidsgiver.

Prins Ernst August ble nylig dømt til å betale 360 000 kroner i bot og 60 000 kroner i erstatning til en kameramann som han banket helseløs utenfor slottet sitt i Hannover for et år siden.

SLAGFERDIG: Prinsesse Carolines ektemann, Ernst August, er en hissigpropp. Her er de på veldedighetsball i Monaco.