Prins William selger ikke

Britisk tabloidpresse mener at prins William og de kongelige ikke lenger er så interessante.

LONDON (Dagbladet). Tennisstjernen Anna Kournikova og popstjernen Britney Spears selger flere aviser enn prins William, hevdet Mirror-redaktøren Piers Morgan.

  • Han kunne fortelle at da prins William nylig fylte 18 og de brukte bilde av ham over hele forsida, gikk opplaget ned med 50000 eksemplarer.

Dette kom fram på et møte i det britiske presseråd, hvor lederen, lord Wakeham oppfordret redaktørene til å vise tilbakeholdenhet overfor prins William. De fleste redaktørene forsikret at han skal få ha sitt privatliv i fred. The Sun-redaktøren David Yelland sa at «den voldsomme invasjon i de kongeliges privatliv er slutt».

Konkurrenten Piers Morgan fra The Mirror kom nærmere sannheten da han sa at de kongelige ikke lenger er av så stor interesse for pressen. Kongehuset vil nok snart si «at vi vier dem for lite oppmerksomhet». Han hevdet at unge briter ikke er interessert i de kongelige.

  • Så lenge prinsesse Diana levde, var kongestoffet høyt prioritert. Det skyldtes hennes popularitet og det skyldtes også de mange skandalene hun og prins Charles stelte i stand. Mye har forandret seg siden prinsesse Diana døde for snart tre år siden. Prins Charles får langt mindre oppmerksomhet i pressen, bare Camilla Parker Bowles klarer å trekke kongehuset fram på førstesidene de gangene hun viser seg med prinsen og får folk til å spørre om hun vil bli dronning.
  • Er det slutt på de kongelige skandalene? Ikke helt. Det gjøres noen spredte forsøk på å blåse liv i dem. Sunday Express ble sterkt kritisert av lord Wakeham fordi avisa hevdet at William hadde fått en kjæreste. Han var angivelig sammen med Isabella Anstruther-Gough-Calthorpe. Sannheten var at de aldri hadde møtt hverandre, historien var rent oppspinn.

William har ikke hatt noen lett oppvekst. Han opplevde at både mora og faren innrømmet offentlig at de hadde vært utro, og han opplevde den ene avsløringen etter den andre om dem og om tanten Fergie (hertuginnen av York).

  • I motsetning til sin mor og far har William oppført seg eksemplarisk, dermed er mange kongelige kjendisfotografer blitt arbeidsløse, og redaktørene har mistet interessen. For britisk presse betyr det mer plass til bedre stoff.