Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prinsen av pop

Timberlake + Timbaland = sant! Justin Timberlake har laget årets mest gjennomførte klineplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Selv om videoen til «Like I Love You» fikk både jentunger og mødrene deres til å gå i spinn, var det noe litt uskyldig over Justin Timberlakes debutalbum «Justified» (2002). «Cry Me A River» handlet om tenåringsforelskelsen som hadde gått ad undas, og «Rock Your Body» var egentlig bare en 2002-versjon av Michael Jacksons «Rock With You». På tross av at skiva til tider besto av glitrende millenniumdisko, var lydbildet en smule jomfruelig .

Sengetøy

Fire år seinere har pipa fått en annen lyd.

Justin gjorde det klart hvor sengetøyet lå allerede da han slapp førstesingelen «SexyBack» og åpnet med ordene: «I\'m bringing sexy back. All them other boys don\'t know how to act». Selv om han på «FutureSex/LoveSounds» åpenbart fortsatt er inspirert av Michael Jacksons «Off the Wall», har han også gjort et dypdykk ned i Princes «Dirty Mind»og «Sign \'O\'the Times».

Timbaland

Popen er blitt svettesexy og elektrofunky, og drives framover av klasking-på-bar-rumpe -klingende skarptrommerytmer.

Justins seksuelle oppvåkning hadde nok ikke skjedd uten hjelp fra superprodusent Timbaland. På «FutureSex/LoveSounds» har han tatt sine karakteristiske synthbeats og nok en gang skapt noe helt nytt. Der «SexyBack» er skarpskåren og minimalistisk, er nydelige «My Love» frodig futuristisk. Synthen strømmer rundt Justins fistelballaderi, og gjesterapper T.I lirer av seg noen kledelig sløve rim.

Eksperimentering

Men Justin har tydeligvis ønsket å eksperimentere med singel-og albumformatet, og flere av sporene er to låter i ett, der den ene glir over i den andre. Fire og et halvt minutt inn i «Billie Jean»-dansbare «Love Stoned» stopper den opp, snur seg rundt, og fortsetter som den strykersymfoniske «I Think She Knows». Det er et utrolig effektivt fremmedgjøringsgrep, der det virker som den ene låta er konsekvensen av den andre. Det samme skjer på den hevngjerrige samlivsbruddballaden «What Goes Around/Comes Around». Den er «Cry Me A River» med et overraskende sluttpoeng.

Skrytepave

På «Chop Me Up» har Justin fått hjelp fra Memphis-rapperne Three 6 Mafia til å lage grimete sørstats-r&b og på den Rick Rubin-produserte «(Another Song) All over again» prøver han å gå gammelsoulgutta Marvin Gaye/Donny Hathaway i næringa. Akkurat det ene sporet funker ikke helt, men det gjør steike meg resten av albumet. Derfor er det umulig å ikke tro gutten når han på den sexkrytende «Sexy Ladies» hevder:

«It might sound cocky, but is it really cocky when you know its true?». Ingen tvil om at han på «FutureSex/LoveSounds» viser folk hvor senga skal stå.