Prinsens portrettør

Kongehuset er omtrent det eneste Fredrik Wandrup ikke har interessert seg for som journalist. Derfor har han skrevet Kronprinsens historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Har Kronprinsen mange venner?

- Ti-femten.

- Ti-femten?

- Ja, han har ti-femten venner, sa han.

- Syntes han det er nok?

- Jeg tror det. Men det er de nære vennene, altså. Han har mange bekjente i tillegg, naturligvis.

Forfatter og journalist Fredrik Wandrup sitter i baren på Havna Hotell, Tjøme. Han har egentlig ferie, men etter at det ble kjent at han har skrevet boka om Norges tronarving er det blitt mye leven. Avisene har mast på Wandrup, og to ganger har han måttet reise til Oslo for å være med på tv, først TV2-nyhetene, deretter «Sommeråpent» på NRK. Det var på sist mandag. Da vi ringte dagen etter, ville ikke Wandrup flytte på seg mer.

- Dere kan komme hit, sa han.

DET VAR OMTRENT PÅ DENNE TIDEN i fjor at Wandrup fikk forespørselen fra forlaget. Slottet hadde svart positivt på Gyldendals interesse for å lage en biografi i anledning Kronprinsens 25-års dag, og Dagbladjournalisten ble kontaktet av forlaget: Om han kunne tenke seg å skrive Haakons historie?

Da ble Fredrik Wandrup litt «i stuss».

- Jeg har dekket mye rart, men ikke kongelige. Det vil si, Arne Hestenes og jeg dekket bryllupet mellom Charles og Diana i 1981, men da var jeg mer en slags backup. Arne skrev en hestenesk epistel hver dag og jeg supplerte nyhetsstoffr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer