Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prinsesse Caroline går til sak

Prinsesse Caroline av Monaco erklærte åpen krig mot tysk skandalepresse allerede på begynnelsen av 90-tallet.

Representert av stjerneadvokaten og medieeksperten Matthias Prinz fra Hamburg går hun konsekvent til sak mot blader som bringer usanne historier om henne eller viser fotografier av ungene hennes.

Flere av sakene er kjørt helt til forfatningsdomstolen eller den føderale høyesteretten. I 1999 ble hun tilkjent rekordbeløpet 750000 kroner i erstatning for tort og svie fra et magasin som trykte et fiktivt intervju.

Tidligere har hun håvet inn flere hundre tusen kroner fra andre medier. Men kampanjen har en høy pris. Hver gang hennes ektemann, prins Ernst-August av Hannover, går amok i fylla, må paret finne seg i krigstyper og en omtale som ikke levner dem mye ære.

Dronning Silvia og kronprinsesse Victoria av Sverige har en like høy stjerne blant de tyske sladrebladene som tilfellet er med det norske kronprinsparet. Begge har i intervjuer fortalt at de leser sakene og også lar seg såre av usanne påstander og vanvittige påfunn. Men ved det svenske hoffet har det aldri vært aktuelt å reagere offentlig. Det ville rett og slett ikke ta seg særlig kongelig ut.

TIL RETTEN: Prinsesse Caroline.<!--/BTEK0-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media