GÅTT UT PÅ DATO: Carrie Fisher er klar for en ny runde som Leia. Men romprinsessa skal trolig ikke ha kanelbollesveis i de nye filmene. Foto: NTB Scanpix
GÅTT UT PÅ DATO: Carrie Fisher er klar for en ny runde som Leia. Men romprinsessa skal trolig ikke ha kanelbollesveis i de nye filmene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Prinsesse Leia dropper kanelbollene i Star Wars

Det er bare en av nyhetene fra den store Star Wars-konferansen i USA.

(Dagbladet): Du trenger ikke Dagbladet for å fortelle deg at det er kommet en ny trailer til den kommende Star Wars-filmen «The Force Awakens», eller at den byr på en drøss klipp som får blodet til å bruse for alle som tilbrakte oppveksten med hodet i en galakse langt, langt borte.

Inkludert stemmen til Mark «Luke Skywalker» Hamill og et bilde av Harrison Ford i rollen som Han Solo for første gang siden 1983.

Men det er sluppet flere nyheter fra den store Star Wars-fanfestivalen som denne uka går av stabelen i Anaheim i California.

Blant annet at Carrie Fisher ikke vil opptre med den ikoniske kanelbollefrisyren når vi får et gjensyn med henne som prinsesse Leia i desember.

Gått ut på dato Det til tross for at frisyren ble trukket fram som en av få formildende omstendigheter når Natalie Portman brukte en variant av den i den forrige runden med «Star Wars»-filmer.

- Bollene er gått ut på dato. Det blir nok ingen futuristiske bollefrisyrer denne gangen, sa Fisher da hun stilte sammen med regissør JJ Abrams og flere av de andre «Star Wars»-skuespillerne for å svare på spørsmål om tiårets mest etterlengtede romoperaoppfølger.

- Men vi har en del annet dere komme til å like. Det er ikke en metallbikini, sa Fisher, og refererte til det dristige kostymet hun bar i «Return of the Jedi» i 1983 - utvilsomt til skuffelse for mange tenåringsgutter i fanbasen.

Ifølge «Star Wars»-produsent Kathleen Kennedy blir det mange sterke kvinnefigurer i den nye «Star Wars»-trilogien, som vil komme på kino i 2015, 2017 og 2019.

Lupita Nyong'o fra «12 Years a Slave» og Gwendolyn Christie fra «Game of Thrones» er blant de kvinnelige skuespillerne som skal ha sentrale roller.

Viste fram ny robot Men først ut blir den forholdsvis ukjente 23-åringen Daisy Ridley, som spiller en figur ved navn Rey.

GJENBRUK: Kanelbollene ble hentet fram da Natalie Portman spilte romprinsesse i Star Wars-filmen Revenge of the Sith i 2005. Foto: Stella Pictures
GJENBRUK: Kanelbollene ble hentet fram da Natalie Portman spilte romprinsesse i Star Wars-filmen Revenge of the Sith i 2005. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hun er en åtseleter på en skipskirkegård, fullstendig selvforsynt og gjør alt selv - helt til hun møter en annen rollefigur, og eventyret begynner, sa Kennedy ifølge Entertainment Weekly.

Et annet hakeslipp-øyeblikk på Star Wars Celebration-konferansen var da den nye roboten BB-8 kom trillende ut på podiet for en robotsamtale med R2D2.

BB-8 ble først vist i den første «The Force Awakens»-teaseren, men de fleste antok at den lille karen var data-animert i all sin gravitasjonstrossende prakt.

Men roboten er faktisk bygget fysisk, og fungerer i det virkelige liv (så lenge noen fjernstyrer den), skriver Techcrunch.