Prinsesse Leia til alle kanter!

Star Wars kommer i 3D.

DreamWorks-sjefen Jeffrey Katzenberg sier at de seks Star Wars-filmene skal pusses opp og slippes i tredimensjonal utgave.

Katzenberg, som har hovedansvaret for animasjon i filmselskapet og ønsker å se mer 3-D-film på kino, sier at Star Wars-skaperen George Lucas investerer i en teknologi som kan gjøre alle hans stjernekrigfilmer til 3D-produksjoner.

De kan dermed kan få ny distribusjon.

Katzenberg sier til nettstedet ComingSoon.net at han nå har de tekniske ressursene som skal til for å konvertere filmene.

Tidligere forsøk på å gjøre todimensjonale filmer til tredimensjonale har gitt blandede resultater og reaksjoner - spesielt negative - men Katzenberg la til i intervjuet at Lucas «ikke kommer til å distribuere film om den ikke er av ypperste kvalitet.»

Om det ferdige resultatet vil kreve bruk av 80-tallets rød-blå briller for å få den tredimensjonale effekten, er foreløpig ikke klart.


(NTB/Dagbladet.no)

IKKE LEI AV 3D-LEIA: Star Wars-skaperen George Lucas investerer i en teknologi som kan gjøre alle hans stjernekrigfilmer til tredimensjonale produksjoner som kan få ny distribusjon. Foto: STELLA PICTURES
IKKE LEI AV 3D-LEIA: Star Wars-skaperen George Lucas investerer i en teknologi som kan gjøre alle hans stjernekrigfilmer til tredimensjonale produksjoner som kan få ny distribusjon. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Prinsesse Leia til alle kanter!
I HAVE A BAD FEELING ABOUT THIS... Ikke alle forsøk på å 3D-ifisere filmer har vært like vellykka. Ifølge DreamWorks-sjef Jeffrey Katzenberg så vil det ikke bli sluppet en slik versjon av Star Wars med mindre George Lucas er 100 prosent fornøyd.
LUKE... Krafta er sterk hos denne.