Prinsesse-mobbing til besvær

De grensene vi unnlater å sette i det offentlige rom forplanter seg som negative mangler i den private sfære.

PERSONLIG:  Det er ikke bare bedriften til prinsessen som kritiseres. Det er i langt større grad mennesket, skriver Mathiesen. 
Foto: Siv Johanne Seglem
PERSONLIG: Det er ikke bare bedriften til prinsessen som kritiseres. Det er i langt større grad mennesket, skriver Mathiesen. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innlegget «Prinsesse-mobbing» vekker følelser. Vi fikk et ordskifte om livssynenes og kirkens rolle i samfunnet. Det liker jeg. Som en bonus drøfter vi hva som er mobbing. Min tekst har fått kritikk for å misbruke mobbe-begrepet. Det er et godt utgangspunkt for en viktig debatt.

Jeg brukte Aftenpost-kommentator Ingeborg Senneset og Human-Etisk Forbund-sjef Kristin Mile som eksempler på profilerte personer som kritiserer prinsessen fra et profittperspektiv. Og selv om jeg hevder at omtalen av prinsessen grenser over i mobbing, så mener jeg ikke at disse to representerer denne som sådan. Om det oppleves slik så beklager jeg det herved, uten forbehold.

Likevel kritiserer begge at prinsessen tjener penger, og bidrar til å så tvil om hennes motiver. Det er etter mitt syn irrelevant og mangler belegg. Både Senneset og Mile har kommet med gode og saklige replikker i denne avisa. Førstnevnte med noen konkrete spørsmål som jeg ønsker å svare på:

«Hvor fruktbart er mobbesporet. Hva er målet?» Svaret er at mobbing er viktig, og de grensene vi unnlater å sette i det offentlige rom forplanter seg som negative mangler i den private sfære. Kortere sagt: mobbebegrepet er viktig, ikke på tross av at vi snakker om en offentlig person, men på grunn av. Jeg påberoper meg på ingen måte å vite om prinsessen såres eller påvirkes av kritikken, men hevder simpelthen at den nedlatende omtalen har gått litt for langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer