Prinsesse Märtha holdt foredrag om sensitivitet

Forteller at hun reagerer sterkt på lukter.

SNAKKET OM SENSITIVITET: Märtha Louise og Elisabeth Nordeng er blant flere foredragsholdere på Litteraturhuset i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SNAKKET OM SENSITIVITET: Märtha Louise og Elisabeth Nordeng er blant flere foredragsholdere på Litteraturhuset i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var forvirrende å være sensitiv som barn. Jeg hadde en ekstrem greie på lukt, selv om jeg ikke har så god luktesans. Da jeg var liten reagerte jeg sterkt på lukter, som parfymen til mamma. Jeg har også problemer med parfyme i dag. Spesielt hadde jeg det da jeg jobba med fysioterapi. Jeg gikk nesten i bakken av kundene.

Det fortalte prinsesse Märtha Louise (42) til forsamlingen på Litteraturhuset i Oslo da hun i dag holdt foredrag sammen med Elisabeth Nordeng (46) på konferansen «Sensitiv og sterk i arbeidslivet».

Trekkplaster Arrangørene Lian Elisabeth Kirksæther og Ihrén Abrahamsson står for en teori om at rundt en femtedel av befolkningen er mer sensitive for sanseinntrykk enn andre, og at dette ligger til grunn for forskjellige plager som depresjon og utslitthet. Konferansen har som mål å hjelpe folk å snu tilstanden til noe positivt, og prisen for å delta var 1 195 kroner.

Prinsessen og hennes engleskolepartner var et trekkplaster på konferansen. De skriver om støy i hverdagen og det å være høysensitiv i sin siste bok.

Mens Nordeng er særlig var for små lyder, kunne prinsessen fortelle at hun reagerer på lukter, og at hun kunne bli slått i bakken av duftende plastelina som barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer