Prinsesse på vift

KJÆRE MÄRTHA LOUISE! Du har nettopp vært på vidda og møtt et folk som lever i pakt med dyr og natur: «Jeg føler at vi andre har fjernet oss så langt fra livet vi egentlig skal leve.» Akkurat. Vi leser om din nye vennekrets i hovedstaden. Og vi bekymrer oss. For deg. For din familie. For monarkiet - og hele nasjonens framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Se deg rundt. Tradisjoner går i oppløsning, tabuer faller hver eneste dag. Det er voldtekter i Frp, drittsekker på TV, silikon i pikebryst, og munn- og klovsyke ved grensa. Alt skal blandes: kunst og kitsch, porno og politikk, privatliv og underholdning. Alt skal prøves: piercing, dildoer, sadomasochisme. Ikke engang kongehuset, dette varige og samlende symbol, er uberørt av tidas rystelser. Vi trodde i det minste vi kunne stole på deg .

Du skjønner, Haakon hadde vi nesten gitt opp. Stakkars gutt. På leting etter «seg sjæl» når tronen er arvet. Vi har bedt for ham og hans utkårede. Og blitt hørt! Gråspurven Mette-Marit har gjenoppstått som svane, fjernt fra hasj og house. Bare hun retter opp ryggen, fjerner mellomnavnet, og faren slutter å fortelle Se og Hør at han ikke er alkoholiker, skal du se at dette går riktig så bra!

Men så, idet vi har fått litt fred i vår kongevennlige folkesjel, havner du på galeien. Vår egen Märtha Louise. Snill, grei, blid og ujålete. Selve godjenta på Slottet. Du likte hester, sang i kor, og danset på Folkemuseet. Riktignok tok du en vel alminnelig utdannelse, men vi visste du ville noen annet med livet enn å kna på folk. For et år eller to siden kom forandringen. Du virket tryggere og gladere. Du strålte på bilder. Som «eventyrprinsessen» på TV satte du norske barn i kontakt med sine norske røtter. Du gjenreiste ordet . Og historier med moral. Du ga oss håp om at ikke hele nasjonen ville ta inn på «Hotel Cæsar» eller brakka til «Big Brother».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer