«Prinsessen og sjamanen» starter turneen

45 personer påmeldt til workshopen, inkludert presse.

WORKSHOP: Bak denne døra skal Märtha og Durek Verrett holde workshop på sin mye omtalte turné. Foto: Johannes Fjeld
WORKSHOP: Bak denne døra skal Märtha og Durek Verrett holde workshop på sin mye omtalte turné. Foto: Johannes FjeldVis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): I dag sparker Märtha Louise og den selverklærte sjamanen Durek Verrett i gang turneen «The Princess and The Shaman» med workshopen «Activating Divinity» i København, Danmark. Blant deltakerne er den 33 år gamle nordmannen Kevin Caspersen. Det er hans første sjaman-workshop.

Caspersen har en mastergrad i organisasjonspsykologi fra London Metropolitan, og flyttet nylig fra Kristiansand til København, hvor han planlegger å studere psykoanalyse ved Jung Instituttet.

- Erfaringsbasert

Caspersen håper Märtha Louise og Durek vil bygge ei bru mellom det han kaller «egoet» og «selvet».

- «Egoet »er det du er. Men du er også noe mer, som du ikke er bevisst på. «Selvet» er det vi kaller Gud. Det jeg er interessert i er hvordan de tilnærmer seg gudebildet.

- Vil du si at du har en vitenskapelig tilnærming?

- Vitenskapelig i den forstand at den er erfaringsbasert. Men du kan ikke se på det i et mikroskop, du må oppleve det selv. Sjamanisme har alltid eksistert, i alle samfunn. Det er en del av det å være menneske. Men ikke alle kan kalle seg sjaman.

- Tror du på alt det Verrett hevder han kan gjøre?

- Jeg kjenner ikke til alt han har sagt. Han har sagt mye jeg synes er interessant, men jeg tør ikke si noe sikkert før jeg har prata med ham.

- Hva med «healing»?

MØTTE PRESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett var på God Morgen Norge på TV2 på torsdag. Foto: Bjørn Langsem
MØTTE PRESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett var på God Morgen Norge på TV2 på torsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- «Healing» er noe kroppen gjør selv. Hvis du har blokkert energi, kan en healer fjerne blokkeringene, så kroppen kan helbrede seg selv. Jeg tør ikke å si at det finnes supermenn der ute, det er kroppen som helbreder seg. Det gjør den hver dag.

- Men du tror på noe utenfor skolemedisinen?

- Jeg tror på erfaring. Det er veldig enkelt å tro på noe bare fordi du har lyst, men det gjør ikke jeg. For meg handler det om å bli en hel person. Denne workshopen handler ikke bare om healing, det handler om å finne selvet, det hele mennesket.

Caspersen er interessert i hvordan mennesker i ulike kulturer tilnærmer seg «selvet», forteller han.

- Muslimer gjør det gjennom Mohammed, kristne gjennom Jesus, buddhister gjennom Buddha. Sjamanene gjør det gjennom egne erfaringer.

Avlyste pressekonferanse

Ifølge NTB er det rundt 45 personer påmeldt til workshopen, inkludert presse. Lørdag ble det kjent at kjæresteparet avlyste pressekonferansen de opprinnelig hadde planlagt i forbindelse med søndagens workshop.

I forkant av workshopen publiserte Verrett et bilde på sin instagramprofil, hvor han og Märtha er kledd i finstas på vei til et bryllup.

- Har en fantastisk tid med min gudinne på bryllupet i Danmark. Utrolig spent på vår kommende turné. Å reise rundt til ulike deler av Skandinavia er en glede, skriver han i bildeteksten.

Det viste seg at paret hadde deltatt i bryllupet til prinsesse Alexandra av Berleburg (48) seg med greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille (54) fra Egeskov Slot. Alexandra er niesen til dronning Margrethe.

Etter København går turen til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Turneen har blitt møtt med kritikk fra enkelte hold på bakgrunn av Märthas kommersielle bruk av prinsessetittelen. I Stavanger satte biskopen foten ned for at foredraget kunne holdes i St. Petri menighet, slik som var planlagt. I instagraminnlegget skriver Verrett at de planlegger ytterligere foredrag i turneen på et seinere tidspunkt.