Prinsessen på nye eventyr

Opplesningsserien «Prinsessen i Eventyrriket» i NRK ble en stor suksess. Til jul kan du høre Märtha Louise lese de første eventyrene på lydbok. Samtidig utgis to av eventyrene i bokform.

Barn og voksne flokket seg rundt skjermene da eventyrene ble sendt julen 2000 og påsken 2001, og snart kommer det nye eventyrstunder med prinsessen.

Ifølge en pressemelding fra NRK hadde programmet seertall som ligger langt over det som er vanlig for barneprogrammer. Det skyldes ikke minst prinsessens fortellerevne og fortellerglede.

Stor suksess

NRK opplyser at tilbakemeldingene på programmene har vært udelt positive og at mange har ønsket seg muligheten til å høre eventyrene om igjen når de selv måtte ønske det.

Prinsesse Märtha Louise har selv sagt at hun hadde stor glede av å bli lest for som liten, en aktivitet hun mener er viktig for barns utvikling. Hun er også svært opptatt av at eventyrene ikke skal bli glemt, og det var bakgrunnen for at hun henvendte seg til NRK. Prinsessen har selv vært med på å plukke ut sine favoritteventyr til programserien.

Bok og lydbok

NRK Aktivum har i samarbeid med Slottet besluttet å gi ut programserien som lydbok og i bokform med illustrasjoner fra TV-serien.

Den første lydboka og de to første eventyrbøkene med eventyrene «Kvitebjørn Kong Valemon» og «Tro og Utro» utgis i oktober/november. Det skal også produseres både video og DVD med TV-programmene, men dette skjer først neste år. Video- og DVD-utgavene skal også tilrettelegges for hørselshemmede. Etter hvert vil alle eventyrene bli å finne på video/DVD, lydbok og i bokform.

Honorar

Prinsessen mottok honorar etter vanlige NRK-satser for opplesningsserien. Det kommer sikkert godt med for en prinsesse med store utgifter og bare 130.000 kroner i apanasje.

Royalty av boksalget vil uavkortet gå til Prinsesse Märtha Louises Fond som ble opprettet til hennes ettårsdag i 1972. Dette fondet gir bidrag til prosjekter og organisasjoner for funksjonshemmede barn i Norge.

Etter planen skal prinsessen lese inn til sammen 10 eventyr for NRK. Foreløpig er åtte programmer ferdig produsert og fire av dem er vist i Barne-TV, opplyser markedssjef i NRK Aktivum, Ann-Kristin Holen.

(NTB)