Prinsessen vinner halve USA

Og 270 millioner kroner i åpningshelgen.

(Dagbladet.no): Konkurransen om thanksgiving-helgen er alltid hard på det amerikanske kinomarkedet, og i år var det et postmoderne eventyr som gikk av med seieren.

«Enchanted» - eller «Eventyr i New York» - forteller historien om en prinsesse (Amy Adams) som blir forvist til New York av sin onde stemor (Susan Sarandon). Patrick Dempsey og James Marsden spiller også i filmen.

Disney har for vane å lansere filmene sine under thanksgiving, og «Eventyr i New York» er historiens nest mest inntjenende film som er lansert i denne perioden - etter «Toy Story 2». Til sammen har den spilt inn 270 millioner kroner siden forrige onsdag.

Høsten 2007 har ikke vært god for Hollywood, men med en lønnsom helg nå tror man at avslutningen på året kan bli bedre. De 12 mest sette filmene spilte til sammen inn 1,1 milliarder kroner i helgen.

- Det er bra for en bransje som har vært lang nede i nesten to måneder. Thanksgiving gir en pekepinn for resten av året. Dette var en nøkkelhelg, og den leverte, sier Paul Dergarabedian i analysebyrået Media By Numbers.

I Norge er det «American Gangster» som topper kinolista, foran «Beowulf» og «Surf\'s Up».