Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prinsessens Utvalgte

«Prinsessens utvalgte» er en såkalt høydepunktsamling fra Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnovs sommerlige eventyr «Henriette VIII og hennes seks ekte menn». Plata er et glanseksempel på at det som kan fungere på en scene - med visualisert stemning og dramatiske effekter - regelrett blir pinlig når det laseravleses av en CD-spiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis de ansvarlige hadde ønsket å gi ut et kvalitetsprodukt, hadde de omarrangert stykket med profesjonelle sangere i utsatte roller og brodert en rød tråd inn i det usammenhengende sludderet som preger plata.

Tilfeldig låtutvalg og mangel på nødvendig avstand til scenestykket gjør materialet like spennende som et middels skolerevyopptak.

Musikalsk er plata preget av klynkende keyboarderstatninger, barne-TV-aktige lydtryllerier og generell flat og anmasende produksjon.

Mest påfallende er mangelen på egenart. Sangprestasjonene tangerer enkelte steder mot ren katastrofe, forankret i at verken Sverre Solberg, Helge Jordal, Paul Ottar Haga eller Sven Nordin er sangere utover den generelle skuespillerinstruks. Benedicte Adrian er den eneste innlevelsesrike stemmen i dette selskapet. Når hun bare er med på halvparten av sangene, virker det som om målet med utgivelsen er lite annet enn ytterligere kroneskvising av scenestykket. Og det helliger ikke middelet ytterligere.

Hele Norges coronakart