Prinsippløse Dagbladet

Utlendingsnemdas direktør svarer på kritikken fra Dagbladet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASYLSØKERE: Utlendingsnemnda (UNE) ga nylig den iranske kvinnen Shahla Varadi opphold i Norge etter 7 år i kirkeasyl og påpekte de politiske myndigheters medansvar for Shahlas belastende tid i kirkeasyl, pga deres instruks på 90-tallet om at politiet ikke skal gå inn i kirker og hente asylsøkere med endelige avslag.

Dagbladet jubler i sin leder 16.12.07 over både vedtaket og UNEs påpeking av politikernes ansvar og avslutter med at «Terje Sjeggestad, som er direktør i UNE, bør oftere påpeke konsekvenser av myndighetenes strutsepolitikk».

Jeg takker for oppfordringen og registrerer at Dagbladets redaksjonelle meningsutvikling går i rasende tempo, uanfektet av prinsipielle vurderinger. Så sent som i juli i år hadde nemlig avisa en annen leder med råd til undertegnede – med overskriften «Embetsmann på ville veier» og denne avslutningen: «Debattglade embetsmenn trenger vi ikke. Og i den løpende politiske debatt bør de ikke delta.»

UNEs holdning til slike spørsmål har i alle år har vært, og er fortsatt, upåvirket av Dagbladets dagsform. Som bidrag til en kunnskapsbasert debatt vil vi fortsette å redegjøre for hvordan regelverket er, hvordan UNE arbeider, hva som er vår praksis i asyl- og andre utlendingssaker og hvilke hensyn det er lagt vekt på i vedtakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer