Prinsippseier for det frie nettet

EU-komité sa ja til nettnøytralitet.

Prinsippseier for det frie nettet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tilhengerne av et mest mulig fritt og åpent internett vant en viktig seier da den såkalte ITRE-komiteen for industri, forskning og energi i Europaparlamentet i går kveld sa et klart ja til det såkalte tillegg 138 (nå tillegg 46) til telekompakken, en samlet lovgivning for teleområdet i EU.TILLEGGET BLE VEDTATT med en overveldende majoritet på 40 mot 4 stemmer, skriver La Quadrature du Net.

Tillegget slår fast at man ikke kan utestenges fra nettet eller få sin nettilgang begrenset uten en rettslig kjennelse. I en kommentar skrev jeg i går at dette, satt på spissen, var en avstemning om nettets framtid.

Tillegget regnes som en viktig garanti for at prinsippet om såkalt nettnøytralitet vil ligge til grunn for EUs nettpolitikk. I retningslinjene for nettnøytralitet, som en lang rekke norske store nettleverandører og andre aktører har sluttet seg til, heter det blant annet at internettbrukere har rett til å hente og levere innhold etter eget ønske, å bruke tjenester og applikasjoner etter eget ønske, uten hensyn til applikasjonstype, tjenestetype, innholdstype og hvem som er avsender eller mottaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer