Pris for beste mannlige hovedrolle i Cannes

Gjev pris til Mads Mikkelsen.

FJÆR I HATTEN:  Danske Mads Mikkelsen kan smykke seg med ny fjær i hatten, som i helga fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for innsatsen i filmen «The Hunt» under filmfestivalen i Cannes. Foto: Gjermund Jappée/Dagbladet
FJÆR I HATTEN: Danske Mads Mikkelsen kan smykke seg med ny fjær i hatten, som i helga fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for innsatsen i filmen «The Hunt» under filmfestivalen i Cannes. Foto: Gjermund Jappée/DagbladetVis mer

Den danske skuespilleren Mads Mikkelsen fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for innsatsen i filmen «The Hunt» under filmfestivalen i Cannes.

Den kjente dansken spiller barnehageonkelen Lucas som blir uskyldig anklaget for å ha forgrepet seg på et av barnehagebarna.

Filmen er en psykologisk thriller som handler om en mann som opplever at livet faller i grus når han blir feilaktig anklaget for å begått overgrep mot barn.

Den gjeve prisen for beste film, selve Gullpalmeprisen, gikk til den østerrikske regissøren Michael Haneke for filmen «Amour». (NTB)