BENKEN ICON: Bård Eker eier fritidsbåtprodusenten Hydrolift, men han desginer også ting som ikke beveger seg - som benken Icon. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
BENKEN ICON: Bård Eker eier fritidsbåtprodusenten Hydrolift, men han desginer også ting som ikke beveger seg - som benken Icon. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

Pris for norsk design

«Racer-Bård» fikk internasjonal pris for benken Icon.

Bård Eker, eller «Racer-Bård», som han blir kalt, er mest kjent for raske biler og båter - og ikke minst for mannen som forsøkte å kjøpe og redde Saab i 2009.

Koenigsegg- og Hydroliftdesingeren, henholdvis raske designerbiler og båter, jobber også med ting som står helt stille - slik som benken Icon.

Red Dot Design Award - Vi har gjennom utvikling av båter og biler god kompetanse på produkter i både glassfiber og carbon, og så her muligheten til å bruke kompetansen på et litt uventet felt, sier Bård Eker, adm dir i Eker Design.

Den internasjonale designutmerkelsen Red Dot Design Award er tildelt Vestre AS og Eker Design for benken Icon.

Prisen er blitt utdelt siden 1955 til produkter som utmerker seg spesielt. Red Dot Design Award har i snitt 11 000 søkere fra over 60 land hvert år.

- Henger svært høyt - Skikkelig moro å få denne nyheten. Prisen henger svært høyt internasjonalt og er for oss en lovende inngang på den internasjonale møbelmessen i Milano, som åpner neste uke, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre AS.

Benken ICON er utviklet i et nært samarbeid mellom Eker Design og Vestre, og representerer et nytt uttrykk for møbelprodusenten.

- Vi ville lage et annerledes sittemøbel, med  ukonvensjonelle materialer og med et moderne uttrykk. Våre designmøbler er utviklet for det offentlige rom, og benken ICON har et utradisjonelt uttrykk for denne bransjen.

Robust benk Benken gir arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter et lekent alternativ når de skal velge møbler til sine prosjekter, sier Jan Christian Vestre, sier Jan Christian Vestre.

ICON: For dette designet fikk Red Dot Design Award Vestre AS og Eker Design
ICON: For dette designet fikk Red Dot Design Award Vestre AS og Eker Design Vis mer

Den robuste benken kan brukes både ute og inne, og krever minimalt vedlikehold og ettersyn.

Materialene er glassfiber, syrefast stål og høyglanspolert aluminium; alle slitesterke materialer som tåler vær og vind.

ROBUST: Denne tåler vær og vind
ROBUST: Denne tåler vær og vind Vis mer