Pris til Dagbladet-artikkel

Eneste digitale detaljpris.

GLADE PRISVINNERE: Dagbladets designere Guro Lindahl (i midten) og Audun Aas. Til høyre jurymedlem i Scandinavian Society for News Design, Elisabeth Svendby. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
GLADE PRISVINNERE: Dagbladets designere Guro Lindahl (i midten) og Audun Aas. Til høyre jurymedlem i Scandinavian Society for News Design, Elisabeth Svendby. Foto: Søren Stidsholt NielsenVis mer

(Dagbladet): Det er den skandinaviske grenen av den verdensomspennende organisasjonen for nyhetsdesign, The Society for New Design, som i kveld har delt ut priser for godt avisdesign.

Dagbladet mottar «beste detalj»-prisen for lydløsningen i Magasinets nettartikkel Det store sviket, som handler om et norsk søskenpar som sitter fanget i Libanon etter at moren ble drept.

Barna er anonymisert, men intervjuet med dem er - i likhet med barnas tante, onkel og kilden i barnevernet - publisert som lydfil i artikkelen.

I lydavspilleren har designerne droppet den tradisjonelle fremdriftsviseren, og istedet brukt plass på en equalizer som fyller hele skjermbredden, samt teksting av det som sies.

«En gang i blant støter du på en detalj som er så treffende at du ikke klarer å slutte å se på den. I denne allerede nydelig designede og bevegende saken, mistet juryen pusten av audiospilleren», skriver juryen i sin begrunnelse.

Tekstingen og den perfekte timingen av den gir i tillegg en merverdi, mener juryen.

- At juryen i Scandinavian Society for News Design utnevner oss til eneste digitale vinner av «best detail» er en viktig påminnelse om at også de små detaljene er viktig når man formidler historier på nett, sier utvikler og designer Audun Aas, som mottok prisen sammen med Dagbladet-designer Guro Lindahl i København fredag kveld.

Dagbladet - og ikke minst lørdagsbilaget Magasinet - har allerede en av Skandinavias mest imponerende samlinger SNDS-priser.

ELEGANT: Lydspilleren juryen falt for. Du kan selv teste den her.
ELEGANT: Lydspilleren juryen falt for. Du kan selv teste den her. Vis mer